computer/internet

Nieuwe site gemeente Den Haag

 

Zoals de meeste webloggers weiger ik teksten te kopiëren (behalve bij persberichten); wat op mijn blog staat is voor 99,9% zelf geschreven. Ofwel omdat ik het zelf heb meegemaakt ofwel omdat ik geen zin heb in boetes wegens het  “copyright”.

Vanzelfsprekend maak ik wel veelvuldig gebruik van linken.

Doorlinken is ideaal om te verduidelijken, achtergrondinformatie of juist om (voor)informatie te geven. Bijvoorbeeld over “De Put” waar ik veel over heb geschreven.

 

Het AD en RTV West kregen een nieuwe website; alle linken foetsie.

En nu de gemeente Den Haag waarover ik van de lancering hier ook al schreef tijdens de opening van de tentoonstelling van 8 Haagse topfotografen. De foto’s van deze fotografen zouden zichtbaar worden op de site. Maar waar? Ik kan ze niet vinden???

 

 

Van een dergelijke gemeentelijke instantie verwacht je toch minstens, dat oude linken “geredirect” worden naar de nieuwe?

Niet dus; alle linken zijn “dode linken”; ze leiden naar de homepage van de site.

Waardeloos!

Alle linken van de gemeente die ik heb gebruikt kan ik dus aanpassen. En makkelijk is dat zeker niet, want ga maar eens op zoek in Google; alles leidt nog naar diezelfde oude linken; je moet dus op zoek in de site zelf.

En simpel gaat dat niet, want alles opent in dezelfde tab.

Het is zelfs zo dat wanneer je sites die verbonden zijn aan de site van de gemeente aanklikt, de site van de gemeente weg is; je zal dus “terug moeten”.

Natuurlijk kan je met je rechter muis deze site laten openen in een nieuw tabblad, maar dat moet je je wel realiseren! Want als je lang op die andere site op zoek bent geweest is het een heel werk weer terug te keren.

Op de site is er natuurlijk wel de zoekfunctie, maar erg praktisch werkt deze niet. Je moet heel duidelijke zoekwoorden gebruiken, anders krijg je een ellenlange lijst van gevonden resultaten waarin je mag hopen dat jouw zoekopdracht er tussen staat.

 

Residentienet, toch vaak gebruikt door veel mensen voor Haagse informatie is verdwenen en ondergebracht in deze site. Maar laat nu veel informatie die daarop werd gepubliceerd nu zijn verdwenen? Bijvoorbeeld het sportnieuws en -uitslagen door Sportsignaal op Residentienet geplaatst; weg. 

Ook stonden er regelmatig telefoonnummers van raadsleden op de website van de gemeente; makkelijk als je even snel iemand wilde bellen. Ook dit is verdwenen.

 

Bruisend ziet de site er wel uit, maar hier en daar wel wat “knullig”.

Bijvoorbeeld de blokjes die in de foto’s staan; ze passen niet altijd helemaal, waardoor je een lelijk beeld krijgt.

Zodra je maar even met je muis in de buurt van de verschillende hoofdtabs (Home/Bewoners/Bedrijven en Instellingen/Bezoekers) komt, krijg je direct een onderverdeling die sloom verdwijnt. Soms komen de verschillende onderverdelingen (in Chrome dan waarmee ik het heb uitgeprobeerd) niet eens tevoorschijn.

Nee; echt enthousiast ben ik niet.

En dan spreek ik maar even niet over de overduidelijk vlieger…..

Ja, ik baal vreselijk van de verdwenen oude links.

Een goede ICT-er had die linken zo geredirect kunnen krijgen. Jammer dat daar niet even de moeite voor is genomen.

Ik hoop dat de oude linken nog allemaal bestaan, al zou het me ergens niet verbazen als sommigen zijn verdwenen; het is wel makkelijk om op deze manier van je “oude rommel” af te komen….

Veel nieuw, nutteloos werk voor mij dus aan de winkel; jammer van mijn tijd en energie, want het wordt zoeken waar ik gelinkt heb. Gelukkig heb ik veel gebruik gemaakt van tags; scheelt mij veel zoekwerk. Maar het zal wel even duren voor alles weer op mijn blog “naar behoren” functioneert. (En dat, terwijl ik nog zoveel uit mijn archief moet plaatsen!).

Den Haag bedankt!

 

Kijk ook hier op Den Haag.org.

(Durf ik nog wel te linken? Klik hier voor meer gratis plaatjes )

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.