Stadsnieuws

En weer winterregeling HTM

Randstadrail 4

 

Intussen is het al een aantal dagen geleden dat hevige sneeuwval Den Haag teisterde, en toch rijdt de HTM nog steeds beperkt.
Ook vandaag namelijk rijdt HTM een aangepast Tramnet vanwege “winterse omstandigheden”.
Tram 6 en 16 rijden niet. RR 3 en 4 rijden rechtsom door de Krakeling.
Bus 16 (in plaats van tram 16) rijdt een kwartiersdienst tussen Waldorpstraat/Station HS en Parijsplein en bus 6 (in plaats van tram 6) rijdt een half uur dienst tussen CS busplatform en MCH Antoniushove.
De website van de HTM is weer online, zij het, dat een groot deel gewoon niet werkt.
De aanpassing van het tramnet zal in elk geval tot dinsdag duren.


Persoonlijk vind ik dit ongelooflijk.
Dat het de eerste dag, twee dagen niet lukt alles te laten rijden kan ik me indenken, maar intussen had mijns inziens voldoende man- en machinekracht moeten worden ingezet alles weer naar behoren te laten functioneren. Twee winters terug kon dat ook na een sneeuwval van 10 centimeter, toen bijvoorbeeld tram 16 niet kon rijden. Was er toen meer personeel of meer “hart voor de zaak”?
De moderne techniek laat ons (ja ons, want wij als reizigers zijn de dupe) aardig in de steek en de HTM heeft dus heel wat steekjes laten vallen.
Waardeloos als je afhankelijk bent van openbaar vervoer!
Nu wordt weer sneeuw voorspeld. Wat zal dit inhouden voor de rest van de lijnen? Zullen mijn kinderen morgen naar school kunnen?
Bagger!
Een grote #fail voor de HTM.

Please follow and like us:

2 reacties

  • eric

    waarschijnlijk is het simpel: Marktwerking. Ze hebben nu een soort contract waarin “gemeten” wordt hoe goed ze het doen. En op grond daarvan meer of minder geld krijgen, en waarschijnlijk is het goedkoper niets te doen dan je stinkende best.

    Je ziet dit ook bij de NS, op scholen (vrijgeven staat beter in de verzuimcijfers dan de paar kinderen die aanwezig zijn les te geven), noem het maar op. Overal waar ze dit soort waanideeen hebben toegepast (betalen op basis van “kwaliteit” door te meten op “criteria”) zie je dit soort ontsporingen, en je kunt de bedrijven dit niet kwalijk nemen. Het zijn die idioten (lees politici) met die belachelijke simpele ideeen die denken dat je met “meten is weten” kunt betalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.