Mens/Maatschappij,  Muziek

Een heel geslaagd Bevrijdingsfestival 2012Op 5 mei werd het Bevrijdingsfestival gevierd. Optredens waren er van diverse artiesten, terwijl ook de kinderen niet werden vergeten. Voor hun was een eigen terrein afgezet waar ze konden spelen, georganiseerd door Kindercentrum Dak.
Het is een blog met vreselijk veel foto’s en dan is het nog een minmale selectie; er was zo veel te zien, doen en beleven! Sorry voor al die geweldige andere artiesten die niet hier worden genoemd.getoond, maar in mijn fotoserie (klik) kan je er iets meer van terugvinden.
De bellenblaasmachine lokte enorm; sommige kinderen waren er niet bij weg te slaan.
Maar ook konden ze zich onder andere uitleven op een springkussen, touwtje springen en konden ze worden geschminkt.
Het muziekprogramma begon met een geslaagd optreden speciaal voor de kinderen van Wipneus en Pim; echt enorm vermakelijk!
Burgemeester Van Aartsen kreeg de vrijheidsvlam aangereikt,
waarop hij met een speciale lift naar de ‘vrijheidsduif’ ging om het bevrijdingsvuur te ontsteken.
Enorm druk was het,
zeker tijdens het optreden van Nick en Simon die met een helikopter als ambassadeurs van de vrede waren gearriveerd.
Maar eigenlijk was het de hele dag erg druk, evenals bij Blaudzun,
en het optreden van Ali-B
die optrad met onder andere Ronnie Tober.
De optredens op het Spuiplein werden afgesloten door Fisher-Z. Dat was voor mij ook pure nostalgie en genieten! Dan merk je hoe oud je wordt….
Zoals altijd werd op het festival voor vrijheid gedemonstreerd,
ook tijdens de naturalisatieceremonie door de AFA; zij vinden dat vrijheid voor iedereen moet gelden, en dat deze mensen een ‘toneelstukje’ opvoeren, terwijl zoveel vluchtelingen in gevangenschap in Nederland zitten.
De M.E. en politie wilde hun verwijderen, maar na overleg met de organisatie mochten zij blijven staan. Op deze dag geldt volgens de organisatie ook de vrijheid van meningsuiting. Zolang zij anderen niet lastigvielen mochten zij hun standpunt blijven verwoorden.
In de centrale Bibliotheek was de jaarlijkse tentoonstelling van de beste politieke spotprenten van 2011 te zien. Marnix Rueb, de tekenaar van Haagse Harry en zijn collega tekenaars Albo Helm en Tim van Broekhuizen waren aanwezig om voor de bezoekers van het Bevrijdingsfestival – in ruil voor donaties voor AMREF Flying Doctors – persoonlijke cartoons te maken.
Ook was er een optreden van Puur Gelul, waar onder andere Ronald Giphart optrad. De zaal was gesloten bij dit optreden; niemand kon er meer bij. Dank zij iemand die me toeliet even op een bankje te gaan staan kon ik dit plaatje schieten, maar een mooie foto was onmogelijk meer.
Op een andere verdieping organiseerde ProDemos het Bevrijdingsdebat met gasten die ieder op verschillende manieren met vrijheid en onvrijheid te maken hebben gehad. Vanuit verschillende generaties gaven zij het belang van vrijheid door. Met o.a. Jan Terlouw (oud-politicus D66).
Natuurlijk was er veel meer te zien en mee te maken, zoals faire koffie drinken,
Ook liepen er engelen rond: zij waren van Masterpiece, ‘Creating Piece Together’,
De hele dag liepen zij rond en organiseerden zij diverse activiteiten.
Het Rode Kruis liep rond om reclame te maken voor een levensreddende app die je kon installeren op je telefoon, zodat je weet hoe je in een noodsituatie kan handelen.


Kinderen konden bommen vangen voor een eerlijk wapenhandelverdrag, door Amnesty International georganiseerd.

Ondanks de weersverwachtingen was het op een enkele drup na droog.
Ook de temperatuur tot het einde van de dag niet tegen.
Een zeer geslaagde dag.

Kijk voor meer foto’s, sfeerbeelden en alle overige artiesten die optraden hier.
Ook bij Richard Mulder (klik) die ook foto’s van de aankomst van de helikopter met Nick en Simon heeft gemaakt.Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.