Natuur/milieu

Een tuinblogHet verplicht stilzitten geeft even aanleiding de foto’s die ik eergisteren in de tuin heb gemaakt te plaatsen.
Zo langzamerhand begint de tuin minder kaal te worden. Ook de koude lente maakt, dat veel struiken en bollen nog steeds bloeien of juist later dan voorgaande jaren in bloei staan.
Eigenlijk wel zo mooi! Prachtig is de witte en paarse sering die nu uitbundig bloeien; hoop dat ik hem over een paar dagen nog kan bewonderen!
Ondanks het groot onderhoud (of misschien juist wel dank zij?) staat de tuin nu helemaal vol met wilde boshyacinten. Overal komt paars doorheen. Prachtig! Gelukkig is de zevenblad weggebleven; het waren hoogstwaarschijnlijk toch resten van de graafmachine die niet was schoongemaakt….
Het graven met de handen en verwijderen heeft effect gehad gelukkig; ik ben een blij mens….
Eén van mijn lievelingsbloemen bloeit helaas minder goed: het lelietje van dalen. het is zoeken naar bloemen. Ik heb me ooit laten vertellen dat ze het ene jaar uitbundiger bloeien dan het andere. Dus wie weet volgend jaar weer een bosje in een vaasje binnen; nu laat ik die paar bloemen lekker in de tuin.
Wat ik ook schitterend vind is deze exochorda of parelstruik. We hebben er twee bij het vijvertje staan, maar de ene bloeit beter dan de andere. Maar stralen doen ze dit jaar heel uitbundig.
Het laatste waar mijn tuin vol mee staat is wilde akelei.
Het is ongelooflijk hoeveel er nu bloeien. De meeste zijn paars/wit, maar eindelijk staat er weer een andere kleur tussen; prachtig roze!

Ik besluit mijn blog met een vraag: is er iemand in Den Haag die mij gelukkig kan maken met een stokroos?
Vorig jaar heb ik er twee geplant, maar ze hebben de winter niet overleefd helaas.
Dolgraag zou ik dit jaar een bloeiend exemplaar willen hebben.
Natuurlijk kan ik ruilen! We hebben akelei en heerlijke kruisbes staan (goede stekken van 1 en 2 jaar oud). Wij gebruiken overigens geen kunstmest en/of andere chemische middelen in de tuin, omdat we er ook uit eten…..Please follow and like us:

4 reacties

 • Frances van Rijn

  Helaas kan ik je niet helpen aan een stokroos, maar ik zal wel opletten op ons tuincomplex. Mooie foto’s weer, beter dan van die teen, haha.

 • Hanny

  Wat een genot zal het zijn momenteel in je tuin. Niet alleen om te zien, maar ook om te ruiken. Een witte sering vind ik geweldig. En dan overal scilla’s. Zo leuk dat blauw. Jammer dat de lelietjes-van-dalen niet zo uitbundig bloeien. Wat heerlijke geur minder.

 • Geertje

  Dank jullie!
  En ja Hanny, het is jammer van het lelietje-der-dalen, maar komt wel weer goed; hij is aardig aan het vermeerderen nu.
  Dank je Frnaces! Ik zou hem zo graag willen hebben, zelfs het tuincentrum kon me er niet aan helpen….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.