Natuur/milieu,  Wijknieuws

Ecologische zone Erasmuszone door nieuwbouw onder druk

Erasmuszone
Prachtige ecologische zone gaat verdwijnen

De Erasmuszone wordt, zoals ik lees op Den Haag FM toch bebouwd.
Lang gebeurde er niets: ik neem aan wegens de crisis, maar nu zijn er dan toch vergaande plannen in het Erasmusveld te bouwen. Een duurzame wijk, dat wel.
Proeftuin Erasmusveld, zoals de wijk gaat heten, krijgt volgens gebiedsontwikkelaar BPD energiezuinige woningen, collectieve tuinen, deel-auto’s en een energiecoöperatie voor bewoners.

Erasmuszone
Veel plezier met eigen volkstuin

Zoals al bekend was, gaat dit ten koste van onder andere volkstuintjes, erg jammer. Maar woningen zijn nodig in Den Haag, waar de woningnood hoog is.
Mooi dat  de gemeente nu de woningnood aanpakt zou je zeggen, maar de Erasmuszone is onderdeel van een ecologische zone vanaf De Uithof naar de Rijswijkse Voorden.

Erasmuszone
slaan eerste paal nieuwbouw in Erasmuszone

De ecologie zal onder druk komen te staan door nieuwbouw: wat je eigenlijk nu al ziet in deze omgeving. Steeds meer nieuwbouw vindt daar plaats.
Natuurlijk heeft de natuur een enorm herstellend vermogen, maar zoals de zone was zal hij nooit meer worden. Veel bijzondere dieren, die hier een plek hebben gevonden, zullen verdwijnen. Zoals bijvoorbeeld de ijsvogel die is waargenomen op volkstuincomplex Nooitgedacht: deze heeft toch heel wat ruimte nodig. Maar ook amfibieën hebben een schone en geschikte leefomgeving nodig.

Ik hoop dat ook de bouw “groen” zal verlopen.
Maar vooral, dat de gedane beloftes in de commissievergadering van 2007, namelijk dat er minimaal 30 – 50 meter van de ecologische zone wordt gespaard zal worden nageleefd!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.