Natuur/milieu,  Politiek,  Wijknieuws

Tweede commissievergadering Erasmuszone

Woensdag, een grote teleurstelling.

’s Morgens was wederom de commissievergadering over de Erasmuszone, de ecologische verbinding, waar ik hier, hier en hier al over schreef.

In de vorige vergadering was wethouder Norder teruggestuurd om zijn huiswerk over te doen. Hij moest meer communiceren met belanghebbenden (nou ja, eerder gedupeerden) en meer rekening houden met het groen.

 

 

Erasmuszone
Inspraak Erasmuszone

 

Weer mocht er ingesproken worden, en velen maakten daar ook gebruik van.

Helaas was het resultaat voor mij en velen met mij teleurstellend. De volkstuintjes zullen niet gespaard worden, en bouw mag doorgaan. Dus ook de grote torenflats die gepland staan, die een ecologisch evenwicht enorm zullen ontwrichten.

 

Positief vond ik, dat in plaats van de 10 tot 30 meter breedte ecologische zone, nu 30 tot 50 meter is beloofd, en misschien kunnen een aantal volkstuincomplexen behouden worden. (Maar dit is geen belofte!).

Compensatie (financieel) werd toegezegd, evenals dat er gekeken wordt naar een andere plek (maar ook hierbij geldt, zekerheid dat plaats wordt gevonden is er niet).

Ook zal een stadsecoloog in de armen genomen worden, om de groene zone te herinrichten.

Hopen dat dit een ecoloog is en geen landschapsarchitect.

Ook is beloofd om tot samenspraak en inspraak te komen, al heb ik hier (sinds bijvoorbeeld het VCP) geen hoge pet van op.

 

Ondanks dat wethouder Norder niet zijn belofte heeft gehouden om te communiceren waren zowel Groen Links als de VVD nu voorstander van dit plan. De commotie rond het VCP heeft volgens mij diepe sporen achtergelaten…

Jammer.

 

Overigens, tegenstanders waren nog steeds de Haagse Stadspartij, CU/SGP en de S.P.

Het CDA en D66 onthielden zich vooralsnog.

Wethouder Norder mag dus ook hier groen vervangen door beton.

 

Opvallend was zijn opmerking, dat er in de toekomst vaker een wrijving zal komen tussen nieuwbouw en volkstuintjes, zoals in de nabije toekomst in Mariahoeve.

Iedereen die zo’n tuintje heeft, is dus niet zeker dat hij zijn plaats zal behouden.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.