Mens/Maatschappij

‘Donate a Gift’ vandaag officieel van start gegaan

Cadeaus worden afgegeven

 Foto’s: Richard Mulder
 
In onze regio zijn meer dan 10.000 mensen afhankelijk van de Voedselbank. Ook zij verdienen een mooie Kerst met een cadeautje onder de kerstboom. De kerstactie “Donate a Gift”  is een initiatief van Nederland Cares die door de omroepen wordt omarmd. Vorig jaar werden alleen al in Den Haag ruim 8.000 cadeaus en 15.000 vrijkaartjes voor attractieparken, musea en ADO Den Haag gedoneerd. Het streven voor dit jaar is om minimaal 10.000 cadeaus in te zamelen. De actie loopt nog tot en met vrijdag 13 december.

Vandaag werd vanuit het Atrium in het IJspaleis tussen 12:00 uur en 14:00 uur live gepresenteerd door Nicolette Krul en Tjeerd Spoor tijdens de aftrap van ‘Donate a Gift’.
Zij zullen dit iederen werkdag tussen 12:00 uur en 14:00 uur blijven doen.

 

kerstsfeer is al merkbaar

 

Vandaag al werden aardig wat giften binnengebracht. De teller stond om 14:00 uur op 160 cadeau’s. Ook bedrijven en instellingen gaven gul. De McDonald’s heeft 1.000 tegoedbonnen voor Happy Meals gedoneerd. Ook werden er kaarten voor voorstellingen gedoneerd en kerststukjes.

Fred Zuiderwijk ging de winkels in Den Haag af en probeerde (met succes) winkeliers en hun klanten te overtuigen om cadeau’s te geven in het kader van Donate a Gift. Fotograaf Hans Willink kwam ook langs in het Atrium om een aantal gesigneerde exemplaren van zijn nieuwe boek “De Parousiaan” af te geven.

Iedereen is dus van harte welkom een cadeau af te geven!
Kijk hier waar je dat (ook) kan doen maar ook als je wilt helpen op een andere manier.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.