Kunst/Cultuur,  Mens/Maatschappij

Nederlandse en Poolse Kerstmarkt in Wijkvereniging Zuiderpark

Op schoot bij de Kerstman en Kerstengel

 

Op zaterdagmiddag, tussen 12.00 en 17.00 uur werd door de werkgroep Razem een Nederlandse en Poolse Kerstmarkt georganiseerd.
Razem (Pools voor samen) is de naam van een Pools – Nederlandse werkgroep in de Haagse wijk Rustenburg Oostbroek. Deze werkgroep heeft als doel Poolse bewoners uit de wijk meer te betrekken en te activeren in de wijk.
Diverse kraampjes stonden in een grote gezellige zaal waarin veel tafels met stoelen stonden. Veel mensen zaten daar bij elkaar evenals achter de bar.
 

 

Zo veel keuze!

 
Bij de prachtig ingerichte kraampjes kon je diverse artikelen kopen, van zelfgemaakt glaswerk, zoals glazen sieraden tot lampen aan toe. Maar ook attributen om je kamer of kerstboom te versieren, zoals vilten kerstfiguurtjes, waarvan de helft van de opbrengst naar de kankerstichting ging.
Ik heb mijn ogen uitgekeken.
 
veel mensen waarbij geanimeerde gesprekken plaatsvonden

 
Zalige hapjes werden gepresenteerd en geanimeerde gesprekken ontstonden tussen Poolse en Nederlandse mensen.
Heel veel kinderen, van jong tot oud waren aanwezig, die dolgraag bij de Kerstman en zijn prachtige kerstengel op schoot wilden.

 

Kijken hoe de suikerspin wordt gemaakt

 

Voor de kinderen was er naast een grabbelton, een ballonnenclown, ook een bijzondere ranja machine, zij konden zich laten schminken en zij konden een suikerspin halen.
 

Veel animo om een kerststukje te maken

 

Volwassenen konden een kerststukje maken. De animo hiervoor was zo groot, dat deze activiteit al voor de afloop gestaakt moest worden omdat men door de voorraad heen was.
De hele middag was het een komen en gaan van mensen: het was een zeer geslaagde middag!
Alle foto’s kunt u zien en downloaden op de facebookpagina van Razem: klik hier.
 

Kerst en nieuw leven…..

 

Beschrijving van/door Razem zelf:
Razem is de naam van een werkgroep in Rustenburg Oostbroek in Den Haag. De werkgroep is in begin van 2012 ontstaan toen het idee kwam om een Pools Voetbaltoernooi te organiseren om Poolse bewoners uit de wijk meer te betrekken en te activeren in de wijk. Razem bestaat op dit moment uit zes wijkbewoners, waarvan vier uit Nederland en twee afkomstig zijn uit Polen. Samen zetten zij zich op vrijwillige basis in, om de positie van Poolse bewoners in de wijk te verbeteren. Door middel van het organiseren van activiteiten zoals een Paasfeest, Pools Voetbaltoernooi en een Kerstmarkt kunnen Poolse en niet Poolse wijkbewoners elkaar beter leren kennen.
Razem werkt samen met professionals, de hulp die geboden wordt is helemaal gratis. Het doel is om de Poolse mensen te helpen en om ervoor te zorgen, dat zij zo snel mogelijk op een goede manier deel uit gaan maken van de Nederlandse samenleving.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.