Boeken

Bij mij thuis in Kinderboekenmuseum

Bij mij thuis
Bij mij thuis.  Foto bij persbericht

Mooie verhalen over mijn thuis en jouw thuis in het Kinderboekenmuseum  

Kinderboekenweek & herfstvakantie 2023 vol activiteiten    
Van 4 t/m 29 oktober staat in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum het thema van de Kinderboekenweek centraal: Bij mij thuis. Er zijn workshops, masterclasses en vertelvoorstellingen van de Verhalendame. Daarnaast toont het museum  originele illustraties van Yvonne Jagtenbergs prentenboek ‘Mijn huis is jouw huis’ en werk  dat bekroond is met de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel. Meer informatie: www.literatuurmuseum.nl 

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s, eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.
In oktober komen allerlei mooie verhalen voorbij over mijn thuis en jouw thuis. In het prentenboek dat Yvonne Jagtenberg speciaal voor de Kinderboekenweek 2023 maakte, zie je hoe een familie kan groeien als je liefdevol in het leven staat. Er is plek voor iedereen, als we allemaal een beetje ons best doen.
In de galerij zijn t/m 7 januari originele illustraties uit dit boek te zien: kleurrijk, eigenwijs en helemaal Yvonne Jagtenbreg.

De hele maand zijn er verschillende activiteiten, waaronder een masterclass van Jagtenberg en een masterclass Zilveren en Gouden Penseel voor volwassenen. Ook is vanaf 4 oktober de tentoonstelling Penselen 2023 – In beeld te zien met werk van The Fan Brothers, Djenné Fila, Joëlle Jolivet, Martijn van der Linden, Marieke Nelissen, Annet Schaap, Hanneke Siemensma en Sydney Smith.
Een eigenzinnige kijk op de geschiedenis van de mensheid, een avontuur over het volgen van je dromen en een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: het komt allemaal voorbij.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.