Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Amare klaar voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

Amare
Amare en haar nieuwe plein ervoor

Waar voorheen Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater stonden, staat nu het eerste duurzaam gebouwde kunstcomplex van Nederland: Amare. Gisteren was het al heel zichtbaar: een grote bak waar denk ik groen in komt te staan siert de voorgrond.
Een mooi gezicht, maar dit is tijdelijk. Het definitieve plein voor het cultuurcomplex zal pas het in het tweede kwartaal 2022 (is de verwachting) worden aangelegd.

In de zomer namen het voormalig Zuiderstrandtheater, Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest Den Haag hun intrek in het nieuwe gebouw. Het Koninklijk Conservatorium volgt vanaf januari 2022.

Amare is een huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting. Het is ingericht met vier zalen die ruimte bieden aan in totaal 3.600 bezoekers. Samen met de partners geeft zij invulling aan haar rol als podium van en voor de stad.
Amare opent vanaf 4 september 2021 de deuren voor rondleidingen en de eerste concerten en voorstellingen.

Tegelijkertijd wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van foyers, restaurants en kleedkamers.
Van 19 t/m 21 november vindt de officiële opening van Amare plaats tijdens het Open Festival, een feestelijk programma in samenwerking met de bewoners van Amare en diverse partners in de stad.
Het gebouw is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture, Jo Coenen Architects & Urbanists i.s.m. NL Architects in opdracht van de Gemeente Den Haag.

Amare
Grote bak voor planten?

Open Festival – 19 t/m 21 november
Van vrijdag 19 t/m zondag 21 november wordt het Open Festival georganiseerd door de bewoners van Amare: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het voormalig Zuiderstrandtheater. Dit Open Festival is de officiële opening van Amare en is de eerste gelegenheid waarop de samenwerking tussen de vier bewoners van Amare tot volle uiting komt en wordt getoond aan het grote publiek.
Alle mogelijkheden die het nieuwe Haags podiumkunstencomplex biedt, worden dit weekend benut.

Wij Den Haag
Onder de noemer Wij Den Haag werkt Amare in de maanden voorafgaand aan de opening samen met tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en andere stadsgenoten aan een serie voorstellingen en projecten die ook te zien zijn tijdens het Open Festival. In speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensembles en dansgezelschappen repeteren zij vanaf september in heel Den Haag in voorbereiding op de feestelijke opening van Amare.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.