Sport/ontspanning

100 dagen tot Invictus Games Den Haag 2020

100 dagen
foto: vlnr Gregory Sedoc, Angelien Eijsink, Stefan Nommensen en Johan Remkes. Fotograaf Ed O’ Mahoney

Met nog 100 dagen te gaan tot de aftrap van de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover onthulde Johan Remkes, Burgemeester van Den Haag en Chef de mission van het Nederlandse team kolonel der mariniers Stefan Nommensen, gisteren een mega-campagnebeeld in het atrium van het stadhuis.

Megabeeld in Stadhuis
Het compacte internationale multi-sportevenement (9-16 mei) voor fysiek en/of mentaal gewonde (ex) militairen, wordt georganiseerd in het Zuiderpark in Den Haag van 9 -16 mei 2020. De onthulling betreft een campagnebeeld met een schets van de locatie van 3 bij 6 meter dat blijft staan in het gemeentehuis tot en met het evenement.

“Grenst aan het bovenmenselijke”
De Burgemeester zei: “Geen mens komt ongeschonden uit een oorlog. Ook al zijn ze er nog zo voor getraind. De kracht die gewonde en zieke soldaten opbrengen om vervolgens te herstellen is enorm. Dat zij ook nog in staat zijn om op hoog niveau te sporten, grenst aan het bovenmenselijke. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat Den Haag een podium mag bieden aan deze mannen en vrouwen die door zovelen worden bewonderd. Wij zullen hen met open armen ontvangen.”

“Goed op schema”
Bestuurslid van de Nederlandse Invictus Games 2020 organisatie Angelien Eijsink gaf een korte update over de voorbereidingen. “Met nog 100 dagen te gaan liggen we goed op schema. Voor de 500 deelnemers uit 20 landen wordt het Zuiderpark vanaf begin april omgetoverd in het Invictus Games Park voor de meest compacte en duurzame Games ooit. We bouwen in het park een festivalterrein met 22.500 m2 aan tijdelijke stadions voor sport, ruimtes voor gastenontvangsten en doe-activiteiten van Defensie bijvoorbeeld. Vorige week hebben we vertegenwoordigers van alle 20 deelnemende landen voor de tweede keer op bezoek gehad en die waren onder de indruk van onze plannen.”

Gregory Sedoc ambassadeur en bestuurslid
Eijsink stelde daarna ook ex-topsporter en ex-militair Gregory Sedoc voor als ambassadeur en bestuurslid. Sedoc, nu in dienst van de politie, kijkt uit naar het internationale multi-sport evenement en zal vanaf nu vaker optreden als ambassadeur.

“Het wordt al een echt team”
Stefan Nommensen Chef de Mission van het Nederlandse Invictus Games Team gaf de volgende update over het Nederlandse Invictus Games Team: “De sporters zijn hard bezig om de eerste stappen te zetten tot het behalen van hun persoonlijke doelen. Ook zien wij dat de deelnemers elkaar opzoeken en steun bij elkaar vinden. Het wordt al een echt team. Volgende week zijn wij ook met de Friends & Family bij elkaar. Zij vormen een onlosmakelijke steunpilaar voor onze sporters.”

“Wij kijken uit naar de Invictus Games. Wij zijn verheugd en trots dat de Games in Nederland worden gehouden en dat de deelnemers voor eigen publiek tonen, dat ze weliswaar gewond, lichamelijk dan wel geestelijk, maar zeker niet verslagen zijn!”

Over de Invictus Games
De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlust, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Meer weten zie deze FAQ over the Invictus Games Den Haag 2020

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.