Natuur/milieu

ZomerHet is echt zomer.
Het warme zomerweer komt er ook snel aan; al vind ik dat we de afgelopen dagen (op vandaag na dan…) niet hebben mogen klagen in Den Haag. Elke dag zon, niet koud; het was gewoon best lekker!
Onze tuin begint ook steeds meer kleur te krijgen; mede dank zij alle regen die eindelijk is gevallen.
Prachtig zijn deze papavers.
Twee jaar geleden heb ik ze gezaaid; maar ze deden niets. Dacht ik.
Na het groot onderhoud zijn veel andere planten vertrapt. Deze prachtige klaprozen hebben hun kans gepakt en bloeien uitbundig.
Is het ook geen mooi gezicht met de hanggeraniums die in ons oude fonteintje aan de muur hangen? Allemaal bijen, hommels en zweefvliegen komen er op af.
Ook zie ik weer regelmatig vlinders, zoals deze gehakkelde aurelia. Ik blijf ze prachtig vinden met hun bruinoranje kleur. Zo vrolijk in het zonnetje.
Op een braakliggend terrein ben ik vanavond even wezen kijken of ik misschien nog andere vlinders zou zien; graag zou ik weer eens een blauwtje tegenkomen. Ik denk dat dat naast de dagpauwoog wel één van mijn favoriete Nederlandse vlinders is. Helaas, alleen een koolwitje.
Ik denk dat de wind nog wat te hard was voor hun tere vleugels.
Maar wel zag ik een aantal lieveheersbeestjes, zoals bovenstaand ruigtelieveheersbeestje.
En dit tweespippelig lieveheersbeestje.
Veel larven waren bezig in het laatste stadium te gaan om een ware transformatie te ondergaan; zoals dit zevenstippelig lieveheersbeestje. Nog een dag, misschien twee en dan is het een pop. In twee weken tijd wordt het daarop een volwassen kever; is het geen verschil qua uiterlijk?
Ik beëindig met een miniscuul zweefvliegje. Zo klein. Wat voor vlieg het is, geen idee. Maar leuk was het wel te zien.Please follow and like us:

2 reacties

  • Geertje

    @Eagrijn
    Dank je 🙂
    Das het voordeel van de titel; Haags Allerlei. Allerlei zaken uit Den Haag.
    Ik geniet immens van de natuur, dus af en toe plaats ik ook dit soort zaken (graag zelfs!).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.