Kunst/Cultuur

Biennale KijkduinLangs de boulevard van Kijkduin is nu een internationale tentoonstelling van monumentale glas- en lichtkunstwerken; Biennale Kijkduin.
Eigenlijk had ik al veel eerder willen kijken, maar of de tijd, of het weer maakten dit onmogelijk.
Gisteravond scheen de zon prachtig en hoopte ik een paar mooie beelden te kunnen schieten terwijl de zon laag stond. Mooi vond ik ook dit beeld van een oud-Hollands tafereel van onder andere een zeilschip dat vecht tegen de storm.
Langs de hele boulevard en in de duinen langs het wandelpad staan de meest uiteenlopende kunstwerken; de een nog imposanter dan de andere.
Ik heb genoten, zeker ook van de ‘glaszakken’ op ruw houten palen. Liggend op de grond om zoveel mogelijk kabels te vermijden, maar ook de lichtweerspiegeling vast te leggen maakte ik dit plaatje.


Is dit beeld ook niet schitterend?
Een beveiliger pompte lucht in deze ‘kolven’ (goudfontein met pomp) waardoor er bellen ontstonden die omhoog borrelden.

Met de tentoonstelling ‘CHEMISTRY – Creating new Worlds’ is de Biënnale Kijkduin opgenomen in de programmering van het ‘Internationale Jaar van de Chemie’, het jaar 2011 waarin de Verenigde Naties en de Unesco wereldwijd aandacht vragen voor de chemische wetenschap die bijdraagt aan de verbetering van een leefbare, gezonde en duurzame maatschappij.
20 Kunstenaars en designers uit 8 landen presenteren 20 monumentale glas- en lichtkunstwerken.

Tot 26 juni is deze nog te bewonderen, dus wil je deze nog zien, moet dat deze week!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.