Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Zesde dag Occupy Den Haag op een koud MalieveldVandaag ging het Occupy protest zijn zesde dag in.
Op het Malieveld staat nog steeds het tentenkamp.
Is deze tekst niet mooi dioe over een tafel ligt? Voor diegenen die het slecht kunnen lezen, er staat:
A dream alone is just a DREAM, a dream together is Reality‘.


Misschien vragen jullie je af waarom ik zo vaak blog over dit protest, maar ik vind dit zo’n geweldig initiatief. Dat mensen in deze barre kou en dit natte weer ‘kamperen’ en actievoeren om te strijden voor iedereen die benadeeld wordt door diverse maatregelen, zo moeten inleveren, ook voor diegenen die dit eigenlijk niet meer kunnen dragen. Maar ook dat er zo veel misstanden in de wereld zijn; dat er daadwerkelijk wijzigingen moeten komen.
Het is nat (het is zoeken naar droge delen, waar geen grote plassen liggen) en koud op het Malieveld, maar zeer schoon en geordend.
Morgen wordt weer overleg gevoerd door de gemeente of ze hun actie mogen voortzetten. Vanzelfsprekend hopen zij (en eigenlijk verwachten zij) dat dit wordt toegestaan door de gemeente.
Elke dag trekken zij nu naar het Plein. Daar gaan zij in discussie met voorbijgangers.
De actievoerders eten samen maar ook komen ze een aantal maal per dag bijeen, wie op dat moment aanwezig is, om met elkaar te overleggen en de dag door te nemen.
Vanzelfsprekend zijn dit niet alle mensen; een groep gaat gewoon werken of naar de universiteit. Zij komen wanneer zij kunnen.
Alles gaat er zeer gestructureerd en gedisciplineerd aan toe ondanks dat het een zeer gemêleerd (of juist daarom?) gezelschap is. Vreedzaam actie voeren en het doel wat hun voor ogen staat is het belangrijkst; in harmonie waar de liefde voor de medemens hoog in het vaandel staat.

Natuurlijk is hulp nog steeds zeer welkom! Eten, drinken, kampeerspullen, zaken om warm en droog te blijven en ga zo maar door; kijk op hun site (klik) voor wat deze mensen goed kunnen gebruiken. Elk beetje hulp is meegenomen.
Ook de live stream van het Malieveld is op deze site!Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.