Stadsnieuws

Willemsvaart weer van start!

Rondvaart organisatie De Willemsvaart organiseert rondvaarten tussen Den Haag en Scheveningen. De Willemsvaart (kijk ook hier) begint op 15 april voor het derde jaar op rij met rondvaarten tussen stad en strand. Dit derde jaar zet de Willemsvaart een derde boot in. Daardoor wordt het voor het eerst sinds 1968 weer mogelijk om vanaf het Centraal Station in Den Haag naar de Haringkade te varen. De dam in de Koninginnegracht (Koningskade/Dr.Kuyperstraat) is daarbij niet langer meer een belemmering voor de boottochten.


Dam geen obstakel
Toen de dam in 1968 werd opgeworpen om het toenemende autoverkeer op te kunnen vangen, leek dat het einde van alle activiteiten op het water van de Koninginnegracht. De Willemsvaart ziet de dam echter niet als obstakel, maar als buitenkans voor de binnenstad. Door de dam als overstap-, begin- of eindpunt te gebruiken profiteren ook de winkeliers, horeca en musea in Benoordenhout, Buurtschap 2005 en Willemspark/Archipel van de toeristenstromen. De Willemsvaart zal dit jaar met één boot aan de stadskant gaan varen en met twee boten aan de kant van Scheveningen.

Nieuwe routes
Er zijn daardoor vanaf 1 mei aanstaande diverse nieuwe routes mogelijk, waarvan sommige nog nooit zijn aangeboden in deze stad. Zoals de Piratenboot, voor kinderfeesten en partijen. Deze boottochten eindigen bij Familierestaurant Pirata aan de Groot Hertoginnelaan. Natuurlijk blijft het net als in voorgaande jaren, mogelijk om varende kinderfeesten te laten eindigen bij Madurodam of Het Westbroekpark (roeibotenverhuur De Waterkant).

Route waar je U tegen zegt
Ook nieuw is de Route waar je U tegen zegt. Voor het eerst wordt er een verbinding gelegd tussen het Verversingskanaal en de Koninginnegracht en Het Kanaal. De vaarroute -waar men met wat fantasie de vorm van een U- in herkent is Uniek. Tijdens de tocht is er een uur pauze aan de Denneweg, waar bij Restaurant Oker geluncht of gedineerd kan worden.

Nieuwe Uitleg
Daarnaast zijn er vanaf 1 mei vrijwel dagelijks “rondjes” Nieuwe Uitleg, het oude Joodse Eiland aan de rand van het centrum. Waar al varend verteld zal worden over deze buurt. De geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Den Haag tussen circa 1300 en nu zal daarbij op gepaste wijze verteld worden.

Combinatievaarten Koninginnedag
De Willemsvaart is verenigd in een samenwerkingsverband met diverse andere Haagse rondvaartorganisaties, zoals de Salonboot Den Haag en Oranjeboot Den Haag. Koninginnedag wordt op de Haagse grachten groots gevierd. De Haagse Samenwerkende Rondvaartorganisaties organiseren diverse gecombineerde rondvaarten. De combinatievaarten bieden verschillende routes door de stad met verschillende start- en eindpunten, waaronder vanaf de Uilebomen naar de Dr. Kuyperdam / Koninginnegracht via Mauritskade en Toussaintkade of vanaf de Dr. Kuyperdam / Koninginnegracht via Madurodam en het Smidswater naar de Uilebomen via de Laakhaven. Op 30 april, tijdens de Koninginnedagviering op de Haagse grachten, worden drie schepen van de Willemsvaart ingezet en die blijven dan gedurende het grootste deel van dit seizoen in de Haagse grachten varen.

Themavaarten
Op 5 mei is er voor het derde jaar op rij een Bevrijdingsvaart en daarnaast zijn er in 2011 ook weer vaarttochten met Moederdag, Vaderdag, Vlaggetjesdag en De Parade.

Meer informatie over de Willemsvaart vindt u op de website www.willemsvaart.nlPlease follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.