Natuur/milieu

Wandeling UithofNa drukke en hectische dagen was het weer even tijd stoom af te blazen.
Even een kijkje of de ooivaar nog op zijn paal zat en of er misschien een tweede ooievaar bij was gekomen. Helaas; hij zit nog steeds alleen op de paal, al is zijn nest al wel aangegroeid.
Het was een prachtig gezicht; de galloway runderen die rustig grazen in het laatste daglicht, een hekje op de achtergrond en ganzen die nog even van zich laten horen. Om me heen zaten allemaal zangvogels in de bomen die hun hoogste lied zongen.
Even verderop stonden prachtige roze bloemen trots langs de waterkant.
Wat het zijn is me een raadsel, maar het was een schitterend gezicht.
Op de heuvel bij het doolhof zag ik een uitgebloeide paardenbloem.
De gele kleur als ze bloeien maken een grasveld zo vrolijk, maar als ze uitgebloeid zijn lijkt het, alsof een ster is ontstaan; zowel de bloem als het zaad vind ik prachtig te zien.
Op de terugweg vloog rustig een uil boven me; gefascineerd keek ik omhoog en zag ineens een heleboel vleermuizen rondvliegen. Ik genoot en ben een poosje blijven staan om te kijken naar hun gecoordineerde vluchten. Het wordt nu echt lente….Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.