Stadsnieuws

Waarschijnlijk laatste Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag

Gezellig!

 

Op 2 januari vond de vijfde Nieuwjaarsreceptie plaats.
Zoals elk jaar druk en goed georganiseerd. Zelfs de lange rijen wachtenden werden dit jaar snel “verwerkt” zodat je niet lang buiten hoefde te wachten.
Lang heb ik getwijfeld of ik zou gaan, maar ik werd er bijna uitgestuurd door mijn man. Uiteindelijk was ik heel blij dat ik was gegaan: de afleiding deed me goed!

 

toespraak Van Aartsen

 

Natuurlijk was er de toespraak van burgemeester Van Aartsen. Hij vertelde dat het vuurwerk van tegenwoordig vaak geen echt vuurwerk meer was, maar meer explosieven. Hij pleitte er ook dan voor, om de periode waarop het verkocht mocht worden evenals de tijden waarop het afgestoken mocht worden ingekort zou worden. Ik moet zeggen, dat ik dat persoonlijk niet erg zou vinden: het zou veel dierenleed verzachten evenals voor al die mensen die er echt hinder van hebben.
Vuurwerk, voor mij is het een traditie, maar het loopt soms de spuigaten uit. Ik geniet van het prachtige siervuurwerk tijdens de jaarwisseling, maar al die knallers hoeven van mij niet.

Om de nieuwjaarsreceptie in te ruilen voor een vuurwerkshow boven de Hofvijver: het zal een schitterend gezicht zijn, maar ik ben bang, dat alleen de mensen die in of dicht bij het centrum wonen daarvan kunnen genieten: wie gaat met de auto op pad? Zeker niet op zo’n bijzonder moment waarop je het ene jaar verlaat en het nieuwe ingaat….

 

Greidanus tijdens afspelen film van de landing

 

Afijn, toen was het het moment van de Haagse Pluim.
Iedereen herinnert zich de “landing” van Willem I op Scheveningen. Dit spektakel was geregisseerd door Aus Greidanus (bekend als artistiek leider van Toneelgroep de Appel).
Toen een stukje van de film van de landing van november werd afgespeeld, stond Greidanus naast de vrouw van Van Aartsen verbaasd te kijken naar het scherm. Verrast was hij dan ook toen hij op het podium werd geroepen om de Haagse Pluim uit handen van Van Aartsen ontving voor de ‘onnavolgbare wijze’ waarop hij Den Haag en Scheveningen op de kaart heeft gezet.
 

Het gebroken beeld

 
Een hilarisch moment was toen in het vuur van de toespraak van Greidanus het bronzen beeldje knakte. De gemeente zal het lijmen…..
De Pluim werd opgedragen aan alle 500 vrijwilligers die hebben meegewerkt aan het toneelspel.

 

Heerlijk dansen op de muziek

 

Verder waren er lekkere hapjes, drankjes, er was van veel muziek te genieten, veel gesprekken vonden plaats, mensen dansten: kortom, het was weer een geslaagde en gezellige (waarschijnlijk laatste) Nieuwjaarsreceptie.

 

De breiende tweeling nog steeds actief: nu bij Omroep Max te zien!

Op deze link ( klik) kan je alle foto’s bekijken.

De Nieuwjaarsduik en de Koning Winterweken heb ik gemist. Foto’s zijn te bekijken (en na te bestellen!) bij Richard Mulder (klik).

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Altijd weer de zelfde gezichten zie je op dit evenement , het haags establishment en zij die er tegenaan schurken ….
    Walgelijk een degelijk “feest” te organiseren terwijl een steeds groter aantal hagenaars zijn aangewezen op de voedselbank….
    Over v Aarsen zwijg ik maar liever …. ik word egt niet goed van die man…
    Met de 200.000 euro (volgens de geruchten) dat dit gedoe heeft gekost had zoveel meer béter gedaan kunnen worden …

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.