Dierenleed

Voyage of Time binnenkort in Omniversum

Voyage of time
Voyage of time

Vanaf 29 oktober draait een nieuwe film in het Omniversum: Voyage of Time.
Op 3 oktober mocht ik de persvoorstelling meemaken.
Deze blog heeft ook even geduurd: de film moest even “bezinken”, want Voyage of Time is wel even anders dan de andere films die in het Omniversum draaien en draaiden!

Op de site van het Omniversum staat:
Voyage of time is een adembenemende IMAX-film van Terrence Malick en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het heelal: van de oerknal tot het dinosaurustijdperk tot onze huidige menselijke wereld.

Voyage of time: een ode aan de natuur

De omschrijving is wel heel summier.
Inderdaad, hij begint met de oerknal: prachtige beelden worden vertoond, die je over je heen moet laten komen. Vanaf de zon gaat de film naar de jonge planeten en natuurlijk de aarde.
De aarde, waarop leven (nog) uitgesloten was. Van een woest, vulkanisch landschap zie je de aarde afkoelen door het water. Langzamerhand ontstaat leven in de oceanen, van klein ééncellig leven tot grotere dieren.

Voyage of time
Lave stolt

Ook op het land ontstaat het leven. Dinosaurussen zie je rondlopen in een groen landschap. Een landschap dat nog totaal anders was dan nu.
Indrukwekkend was het juist weer uitsterven van dit tijdperk. Indrukwekkend, omdat later ook oude menselijke beschavingen verdwijnen.
Alles is eindig.
Maar uit het eindige ontstaat weer een nieuw begin. Ook in de toekomst.

De film vraagt erom, zoals ik al schreef, de beelden maar ook de boodschap over je heen te laten komen. De boodschap die niet expliciet wordt verteld, maar die gaandeweg duidelijk wordt. Het is een ode aan de natuur in zijn geheel.
Voyage of Time is het levenswerk van Terrence Malick die hier 40 jaar lang aan heeft gewerkt.
De film duurt 40 minuten en wordt vertoond in de originele versie met de stem van Brad Pitt en heeft geen Nederlandse ondertiteling.​​​​​​​

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.