Stadsnieuws

Vissch: genieten in de Visafslag in Scheveningen

Vissch
Vissch opent haar deuren in de visafslag

Vissch opent weer haar deuren in de Visafslag in Scheveningen.
In een prachtige sfeervolle ruimte kan je weer genieten van allemaal heerlijke (vis)hapjes en drankjes.
Maar dat niet alleen: er is van alles te doen, zien en mee te maken tijdens dit festival.
Gisteren nam ik een kijkje.

Vissch
Live muziek

Als klein meisje was ik al eens in de visafslag geweest met mijn vader: ik was toen erg onder de indruk hoe grote kratten met vis werden “afgeslagen”.
De ruimte herkende ik nu niet meer, binnen ziet het er totaal anders uit. Maar kijk je naar buiten, is de sfeer nog net als 50 jaar geleden.

Scheveningse vrouwen
Natuurlijk hoort de klederdracht ook bij Vissch

Ik lees op de site:
Het culinaire visfestival VISSCH plaatst de visserij in dit nieuwe perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten in de Scheveningse visafslag. VISSCH laat de visliefhebber zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en restaurants allemaal te bieden hebben!

Vissch
Lekkere hapjes

En ja, dit klopte: ongelooflijk wat veel verschillende hapjes en maaltijden je kon proeven. Wel tegen betaling. Met zogenaamde parels kon je afrekenen.
Er stonden voldoende tafels en stoelen om te genieten van je maaltijd of snack  en live muziek en een prachtige entourage maakte de belevenis van Vissch compleet.

Bruno Bruins
Bruno Bruins opent Vissch

Vrijdag was de opening van dit culinaire evenement.
Minister Bruno Bruins nam, samen met de directeur van de Rabobank de honneurs waar bij het Rabobank Foodcourt. De bedoeling was een vis te bereiden.
Een beetje onwennig pakte de minister de vis beet, maar uiteindelijk wisten zij toch een gerecht klaar te maken.

Vanavond kan je nog tot 22.00 uur naar de visafslag, maar ook morgen is Vissch nog geopend van 12.00 tot 19.00 uur.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.