Wijknieuws

Voorbereidende werkzaamheden bouw ‘Polenhotel’ De UithofZoals ik gisteren ook al aangaf, heeft de gemeente Den Haag een bouwvergunning afgegeven voor 360 woonunits in barakgebouwen op de voormalige tennisbaan in De Uithof, waar Jobcenter nieuwe MOE-landers wil huisvesten die werkzaam zullen zijn in het Westland.
Nog steeds wordt nog hard gestreden tegen de komst van het ‘Polenhotel’.
Gisteren was dus de behandeling van het beroep bij de Raad van State tegen de afgifte van de bouwvergunning. De uitspraak wordt op 14 maart bekend gemaakt, en niet wat ik gisteren schreef binnen 6 weken!


Naar wat ik vandaag te horen kreeg, heetf de rechter de betrokken partijen gehoord en vooral vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van de gemeente en van Gezici (Jobcenter) over hoe zij denken om te gaan met de MOE-landers als de 5 jaar voorbij zijn en of er plannen zijn voor de toekomst. Het antwoord was nee. Na 5 jaar wordt het terrein ontruimd, behalve als de wet in de tussentijd is aangepast, dan kan de termijn worden verlengd.

Maar ook loopt er een bezwaar van de Haagse Stadspartij bij de Europese Commissie wat nu in behandeling is. Zij vindt dat de overeenkomst getekend met het uitzendbureau tegen de regels in is, namelijk ‘onrechtmatige staatssteun’ aan een commerciële instelling.

Op dit moment is men, ondanks dat de uitspraak van de rechter nog niet bekend is, al druk bezig met voorbereidende werkzaamheden op het voormalige tennisterrein, zoals op de eerste foto te zien is.
De hond waakt nu nog over het terrein zoals te lezen valt op het bordje. Als de barakken een feit zijn, zullen camera’s zijn werk overnemen……Please follow and like us:

3 reacties

 • Frances van Rijn

  Ik ben blij dat je de foto’s toont! Ook ik zag vandaag dat men al bezig was met het “snoeien van bomen”, het is ongelooflijk dat dit al zo ver in gang is gezet. De hond loopt er trouwens niet hoor! Ik zag de link naar de Bewonerscommissie Lozerlaan sturen en hen opmerkzaam maken op alle verschenen items over dit onderwerp. Bedankt!

 • Frances van Rijn

  Verder wil ik nog opmerken dat het verlenen van de bouwvergunning door de gemeente Den Haag geen schoonheidsprijs verdient. Er is zelfs een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Marnix Norder (PvdA) die het jammer genoeg geen meerderheid haalde in de gemeenteraad.
  De Haagse Stadspartij, de SP, GroenLinks, de PVV, de Partij
  voor de Dieren en de Groep Van Doorn vinden dat Norder de raad heeft
  gepasseerd bij het verlenen van een bouwvergunning.
  Ik vraag mij ook af of de kosten van dit “snoeien” ook voor rekening van de belastingbetaler komt…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.