Diversen

Verzoek petitie te tekenen via sms Amber Alert

Amber Alert
Amber Alert? Nee, een verzoek een petitie te ondertekenen

Op 15 april in de morgen keek ik even raar op.
Via een sms werd mij verzocht een petitie te onderteken om Amber Alert niet te laten verdwijnen.
Het leek me raar: via diverse media en ook social media werden al handtekeningen verzameld. Waarom via dit kanaal een sms?
Kan en mag dat zomaar?
In eerste instantie dacht ik, dat het een spam sms was. Tot ik bij deze instantie las, dat het wel degelijk een écht bericht was.

Niet iedereen was ervan gediend. En terecht.
Een Amber Alert wordt alleen met spoedzaken verstuurd.
Je zal maar een nachtdienst hebben gehad en alleen gewekt willen worden voor belangrijke zaken. Vrienden en familie weten over het algemeen dat je niet gestoord mag worden. Soms moet je bereikbaar blijven, dus dan is gewekt worden voor een verzoek een petitie te tekenen een niet welkom bericht!

Toch, ik kan me het aan de andere kant wel weer voorstellen.
Ik vind het ook raar dat deze dienst verdwijnt. Als een kind wordt vermist, is het belangrijk dat iedereen mee zoekt.
Worden vermissingen via Burgernet doorgegeven, wat nu de bedoeling is, ben ik bang, dat er minder snel op de mobiel wordt gekeken.

Dus onderschrijf ik toch de tekst op de site hier (klik om te tekenen):
De politie stopt met AMBER Alert. Hierdoor komt de opsporing van vermiste kinderen in levensgevaar in gedrang. Miljoenen mensen en duizenden organisaties zoeken nu belangeloos mee met de politie. En in 94 procent van de 1040 inzetten met succes. Laat deze unieke samenwerking niet verloren gaan! Teken de petitie en #REDAMBERAlert.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.