Mens/Maatschappij

Interactief spel Sociale Slimmeriken in nieuw jasje gestoken 

Sociale Slimmeriken
Interactief spel Sociale Slimmeriken. Foto ‘s Heeren Loo
Met verstandelijke beperking beter wegwijs op social media

Sociale media zijn leuk en handig, ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ze brengen ook lastige keuzes en risico’s met zich mee. Want hoe zorg je voor privacy en veiligheid? Hoe ga je om met prikkels of contact met anderen? Wat deel je wel en niet?
Hier een persbericht over Sociale Slimmeriken, dat ik te leuk vond niet te delen!

Voor cliënten, begeleiders, maar ook voor ouders en familie is er het spel Sociale Slimmeriken, ontwikkeld door ‘s Heeren Loo. Het spel is in een nieuw jasje gestoken. Samen maken we mensen met een verstandelijke beperking mediawijs. Maar iedereen die te maken heeft met sociale media kan het spel spelen en kan ervan leren.

Interactief
Sociale Slimmeriken is een interactief spel over de keuzes die je maakt op sociale media. De kracht zit hem vooral in de eenvoud. De basis van Sociale Slimmeriken is namelijk: Memory. Wanneer je twee dezelfde kaartjes hebt gevonden, bijvoorbeeld met een camera erop, kun je samen praten over het gebruik van een webcam. Zet jij hem wel eens aan? En bij wie wel of bij wie niet?

Er zitten ook een paar doe-opdrachten in het spel. Daardoor ontstaat er een leuke dynamiek in de groep. De laagdrempeligheid in het spel levert vaak goede en leerzame gesprekken op. En je hoeft zelf, als (spel-)begeleider ook helemaal geen expert te zijn.

Bestellen
Het spel is voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, oudere cliënten, begeleiders, maar ook voor vrienden en familie.
De nieuwe editie is te bestellen voor € 35,95 via www.sheerenloo.nl/sociale-slimmeriken

Over ’s Heeren Loo
’s Heeren Loo is een grote landelijke organisatie die al 130 jaar zorg, begeleiding en huisvesting levert aan ruim veertienduizend mensen met een verstandelijke of andere beperking. Dit werk wordt gedaan met zeventienduizend medewerkers op elf honderd locaties. ’s Heeren Loo heeft woonzorgparken waar cliënten wonen, huizen in de wijk en begeleidt en helpt ook kinderen thuis bij hun ouders. Zo helpen we mensen verder, dat is ons motto.

www.sheerenloo.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.