Wijknieuws

Verkeerscontrole op Beresteinlaan i.s.m. Belastingdienst

Verkeerscontrole
Auto’s op oplegger na verkeerscontrole

Op 15 november werd in samenwerking met de Belastingdienst voor het politiebureau Beresteinlaan een verkeerscontrole uitgevoerd.
Iedereen moest door een “fuik” en werd gecontroleerd.
Tijdens deze controle werden voornamelijk voertuigen (ook scooters en snor/bromfietsen) gecontroleerd waarvan de eigenaar een belastingschuld of openstaande boetes had.
Door het gebruik van twee onopvallende politieauto’s die automatisch nummerplaten scannen en deze informatie razendsnel opvraagt in de database, kon effectief en succesvol controleren/handhaven.

Verkeerscontrole
Eén van de wagens van de belastingdienst bij het politiebureau Beresteinlaan

Een grote, felle lamp gaf in de avond extra licht in de duisternis. De wagen van de belastingdienst was goed zichtbaar.

Persoonlijk heb ik een dubbel gevoel bij dit soort acties.
Aan de ene kant: geweldig!
Want in deze wijk (Bouwlust/Vrederust) is veel geld in omloop dat niet “zuiver” verkregen is. En dat moet aangepakt worden.

Aan de andere kant: triest.
Deze wijk behoort tot de armste van Den Haag.
En dan een dergelijke controle waardoor mensen op deze wijze geconfronteerd worden met een achterstand in betaling van een boete of een belastingschuld. Want hoe snel lopen deze bedragen niet op als je niet direct kan betalen? En hoe weinig soepel is deze instantie voor wat betreft regelingen?
Je zal je autootje maar kwijt raken, die je zo hard nodig hebt om uit de problemen te komen. Te kúnnen werken. Van schulden af te komen.

Verkeerscontrole
Aangereden motor wordt de wagen in gereden

Naar mijn mening zou juist de overheid in sommige gevallen meer souplesse moeten tonen om te komen tot een beter klimaat ten aanzien van mensen die (tijdelijk) minder te besteden hebben. Zo veel andere instanties doen dat al wel!
Dan zijn er minder “schuivers”.
Bovenstaande foto is van een motoragent die onderuit ging na afloop van deze controle. Zijn motor werd afgevoerd, want zowel deze als de auto waar hij tegen op was geknald waren zwaar beschadigd. (Overigens, de motor reed op het fietspad en tegen de richting in).

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Bert

    Zou het in de Vogelwijk ook gedaan worden, zit veel zwart geld en dat die motoragent op zijn plaat is gegaan is zijn eigen schuld, tegen de richting in op een fietspad rijden is vragen om ellende, zie het vaker gebeuren dat moteragenten het met de verkeersregels niet zo nauw nemen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.