Stadsnieuws

Update De Put

 

Vandaag ben ik weer naar De Put geweest, om de voortgang te bekijken; hier (klik) schreef ik ook al over de ontwikkelingen.

Zoals je ziet is er van de oude onderdoorgang bijna niets meer over.

Stadsduiven vliegen nerveus heen en weer, zich verstoppend in de laatste openingen. Ik hoop dat er weinig zijn die er nestelen.

 

Vandaag werden de twee treindekken in elkaar geschoven, waardoor ook geen treinverkeer plaatsvond op dit spoor.

Vreemd vond ik dat, geen treinen richting Hollands Spoor op dat traject!

 

 

De muur langs de woonhuizen op de Vaillantlaan/Parallelweg aan de kant van het Hollands Spoor is nu volledig verdwenen. Om de weg te verbreden, zullen beide muren verwijderd worden en weer opgebouwd worden dichter langs de huizen.

 

 

De wanden langs het nieuwe spoor worden stukje bij beetje geplaatst.

 

 

 

Ook wordt er nu hard gewerkt bij de ronding van het nieuwe viaduct; zo te zien waren de werklui blij dat het gelukt was! Met behoorlijk wat moeite kregen ze volgens mij een pijp in de vloer.

 

 

 

Nog even nagenieten van een stukje vakmanschap dat ooit was verricht; al die klinknagels (die rondjes in het staal) zijn vroeger handmatig in deze stalen draagwand bevestigd!

Nog even en ook deze wand zal vervangen zijn door een nieuwe draagmuur.

 

 

 

Begin volgende week zullen de nieuwe tramviaducten, die dan volledig voorbewerkt zijn (op bovenstaande foto zie je hoe ze klaargemaakt worden om de tramsporen erin te plaatsen) worden geplaatst.

Ik hoop dat ik in de gelegenheid ben dit te zien, want dat lijkt me een magnifiek gezicht.

 

 

Please follow and like us:

4 reacties

 • Alexander

  Ja, Geertje, daar ben ik weer ! En ik heb weer wat geschreven. Het heeft lang geduurd, maar ik kwam er maar niet (meer) aan toe. Dit is ook slechts ‘n tussenstap, want a.s. vrijdag gaan we 5 weken naar West-Canada. Altijd ‘n droom geweest en die gaan we nu inlossen. Ik verwacht dat ik daarna weer met enige regelmaat stukjes op mijn weblog plaats. We zullen zien.
  En ja, die put in DenHaag heeft al het een en ander teweeg gebracht bij de bevolking. Iedereen vraagt zich af, in hoeverre er aan het eind van de rit ook nog sprake zal zijn van verantwoord stedelijk schoon. Maar goed, anno 2009 lijken er overwegend andere prioriteiten – als onder meer status en aanzien van een stad – door de gemeente te worden gesteld. Dat was in het verleden ook wel zo, maar toen werd er toch meer op ‘n zeker evenwicht (stijl e.d.) gelet. Maar goed, misschien zie je het op oudere leeftijd wel niet goed. Er staan toch ook wel wat aardige nieuwe gebouwen in de binnenstad – maar die combinatie (het evenwicht) ervan, dat is soms niet om aan te zien; als ‘n vlag op ‘n modderschuit. Ach, als de meeste Hagenaars er maar tevreden mee zijn, is het goed. Alleen weet ik niet of dat zo is.

 • gerdaYD

  Jij kàn er wat van Geertje, van boeiende en mooie reportages te maken. Dit was er alweer een knap staaltje van!
  OT: ga jij naar la Douce France op vakantie? Heerlijk voor je! Ik hoop dat het weer mééwerkt en jij er een pràchttrip van maken kan…
  Maar van deze zondag zal je beslist ook wel genieten… Veel plezier ermee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.