Politiek

Town Hall in gesprek met Job CohenOp vrijdag 28 mei kwam PvdA-lijsttrekker Job Cohen naar Den Haag. Tijdens een openbare Town Hall bijeenkomst in het Variascollege ging Cohen met het publiek in gesprek over veiligheid en de rechtsstaat. Voor kiezers was dit ook een gelegenheid om de PvdA-lijsttrekker persoonlijk een vraag te stellen.Cohen werd die avond vergezeld door onder meer PvdA-kandidaten Nebahat Albayrak, Attje Kuiken, Pierre Heijnen, Metin Celik, Mariette Hamer en PvdA-fractievoorzitter in Den Haag Jeltje van Nieuwenhoven.

Deze laatste leidde de avond in en ging rond voor vragen van het publiek.

Het was enorm druk in de aula van de school in de schilderswijk.

Eerst was er een  inleidend woord, waarin Cohen waarschuwde verder voor ‘een roekeloze manier van bezuinigen’ waarbij hij verwees naar Mark Rutte van de VVD en de uitzending van Netwerk afgelopen donderdagavond.
Ook toonde hij trots toonde hij de voorpagina van het AD van vrijdag met de kop dat Amsterdam veiliger is geworden onder Cohen.
Daarna kon het publiek vragen stellen.
Kwesties als de hypotheekaftrek, de aanpak van het extremisme en het oordeel van de PvdA ten aanzien van de taakstraffen kwamen onder andere ter sprake. Hoe hij deze zaken beantwoordde, kijk naar de twee filmpjes onderaan.

Ook Marnix Norder en Nebahat Albayrak namen vragen voor hun rekening.

Jille van der Veen stelde de vraag, hoe hij tegen het (soft)drugsbeleid aankeek. Cohen verwees naar de drooglegging in Amerika, dat deze indertijd alleen maar nóg meer ellende veroorzaakte, het kwam erop neer dus dat softdrugs verbieden weinig zinvol was. Ook het alcoholge(mis)bruik kwam direct bij deze vraag ter sprake. Cohen vond dat er minder gedronken zou moeten worden; dat het drankgebruik teveel is doorgeslagen.
Hij wil naar een een fatsoenlijker samenleving waar iedereen naar moet toewerken; meer respect en meer fatsoenlijk gedrag.

In tegenstelling tot sommige debatten stond hier een rustige, evenwichtige man, die schijnbaar erg op zijn gemak was. Door moeilijke vragen wist hij zich makkelijk en ad rem te manoeuvreren.

Een zeer boze mevrouw die nu eindelijk wel eens aan de beurt wilde komen met haar vraag (zij stond al lang te wachten) en haar ongenoegen ook liet blijken wist hij te kalmeren en zelfs de hele zaal te laten lachen met de opmerking “u kijkt zo lief” refererend naar de “blunder” van Balkenende.


Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.