Wijknieuws

Joost Zwagerman in Villa Escamp Literair
Op vrijdagavond 28 mei was Joost Zwagerman te gast in Villa Escamp in Den Haag.
Een volle (uitverkochte) zaal in de “glazen kas” waar hele enerverende gesprekken plaatsvonden; echt enorm gezellig! Joost Zwagerman is natuurlijk niet alleen een heel knappe schrijver, maar ook een enorm onderhoudende spreker.
Helaas, omdat het toch te koud bleek, vond de avond niet buiten op het terras plaats, maar toch binnen.Dit maal was Hans Sahar gespreksleider en interviewer.
Van tevoren was afgesproken dat er niet over politiek gesproken zou worden, maar telkens weer kwam (vanzelfsprekend in deze tijd) het onderwerp weer hierop terug.
Op de vraag waarop Joost zou stemmen was hij heel duidelijk; het zou een verstandskeuze worden; het lag eraan welke formatie gevormd zou gaan worden gezien de peilingen; misschien D66?
De laatste tijd had hij zich nauwelijks met politiek en nieuws beziggehouden, na jaren verplicht te zijn geweest was van alles te volgen wegens “Zomergasten” wat hij presenteerde; naar televisie keek hij nu niet meer en ook had hij nog geen debatten gevolgd.

Vragen uit het publiek werden serieus en met humor beantwoord. Op de vraag waarom de afbeeldingen op zijn boeken “dwars” waren afgebeeld, was hij heel duidelijk; de keuze van de uitgever; al had hij natuurlijk wel de uiteindelijke beslissing of hij het al dan niet mooi vond.
Een echt leuke avond!

Nog meer literaire avonden zullen (en nu wel buiten op het terras!) plaatsvinden. Voor het aantrekkelijke programma klik hier.

Joost Zwagerman debuteerde op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman De houdgreep, één jaar later gevolgd door de verhalenbundel Kroondomein. Met de roman Gimmick! (1989) bereikte hij een groot leespubliek, gevolgd door de bestseller Vals licht (1991) die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en werd verfilmd. In 1994 volgde De buitenvrouw.
Behalve romans en verhalen schrijft Joost Zwagerman ook poëzie en zijn er vijf dichtbundels verschenen. Joost Zwagerman schrijft sinds 1985 essays en kritieken voor Vrij Nederland en was columnist van de Volkskrant en NRC Handelsblad. Geliefde onderwerpen zijn onder meer literatuur, beeldende kunst en popmuziek.
In 2008 ontving hij de Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.