Wijknieuws

Teun Harteveld ontvangt Haagse Stadsspeld

Teun Harteveld
Teun Harteveld krijgt Haagse Stadsspeld

Toen ik las, dat het BIT (Buurt Interventie Team) Wateringse Veld al 15 jaar bestond, moest ik even in mijn ogen wrijven.
Deze groep vrijwilligers bestaat al sinds 2006. Toen was ik actief bij Wijkberaad Vrederust en kwam op deze manier regelmatig in contact met andere bewonersorganisaties.
Teun Harteveld was één van de vrijwilligers die ik op deze manier heb ontmoet. Daar zit overigens nog een heel ander mooi verhaal aan vast, maar daarover verderop meer.
Jan de Bruijn (aanstuurder van de groep) vond dat het tijd was Teun Harteveld wegens zijn tomeloze inzet als vrijwilliger (en niet alleen bij het BIT!) te verrassen. Dit jaar was extra feestelijk wegens het jubileum van het BIT Wateringse Veld.

Voor Teun werd de Haagse Stadspeld aangevraagd.
Deze zou hij eerder dit jaar opgespeld krijgen (als ik me niet vergis op 1 april), maar de eerste lockdown gooide roet in het eten.
Afgelopen zaterdag was een nieuwe poging. Gelukkig gingen de strenge maatregelen ten aanzien van corona pas op zondag in.

Teun Harteveld
Speld wordt door zijn vrouw opgedaan

Teun Harteveld wist van niets en was op verzoek van Jan de Bruijn naar het Staedion kantoor gekomen onder het mom van het jubileum.
Om een uur of vier arriveerde wethouder Martijn Balster.
Toen Martijn een speech hield benoemde en roemde hij Teun.
Toch wel blozend nam Teun de stadsspeld en formulieren in ontvangst. Helaas mocht Martijn Balster hem deze niet opspelden. Zijn vrouw nam later de honneurs waar.

Teun Harteveld
Mooie bloemen van het BIT

Nog even terug op de Nachtwacht.
Iedereen kreeg ook een kaart van deze Nachtwacht. Niet de echte, maar een, waarbij de hoofden van alle vrijwilligers van het BIT in 2014 op stonden, in plaats van de gezichten van de originele Nachtwacht. Hier kan je de blog terug lezen.
Leuk vond ik het deze foto weer terug te zien! Maar ook de mensen die er nog steeds deel van uitmaken.

Teun, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige en verdiende waardering!
En natuurlijk: BIT Wateringse Veld proficiat met jullie jubileum.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.