Uncategorized

*terrorismedreiging

Terrorismebestrijding….
Iedereen heeft de folder wel gekregen, en iedereen heeft vast wel een of meerdere weblogs gelezen, waar deze al dan niet werd afgekraakt. Persoonlijk vond ik het een vage folder; je moet niet bang worden van de terrorismedreiging, maar alsjeblieft let op!
Nou, sorry, maar als dat niet bang maken is…..

Steeds meeer maatregelen zijn genomen om het terrorisme een halt toe te roepen; camerabewaking, verregaande persoonscontrole, identificatieplicht.

Op dit moment werkt het kabinet aan een ontwerp-wetsvoorstel waardoor de AIVD nieuwe en bijzondere bevoegdheden krijgt, zoals data-mining en rechtstreekse toegang tot gegevensbestanden.
Nu zijn de verplichtingen om gegevens te verstrekken (buiten de overheidssfeer) beperkt tot de telecommunicatie sector, zoals internet providers en aanbieders van telefonie. In het ontwerp-wetsvoorstel wordt dit uitgebreid naar communicatiediensten waardoor ook webhosting en webfora eronder vallen. Maar ook banken en openbaar vervoersbedrijven moeten gegevens over klanten aan de AIVD gaan verstrekken. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gegevens over het reisgedrag zoals die binnenkort door de invoering van de OV chipkaart worden vastgelegd.
Dit betekent een enorme nieuwe aantasting op de privacy; anoniem surfen bijvoorbeeld kan niet meer; alles wordt ten allen tijde vastgelegd . Naar aanleiding van bel- surf- en emailgedrag wordt een profiel aangemaakt om zo terroristen te kunnen herkennen. Denkt men….

Ik raad je aan deze 2 linken door te nemen:
BOF
en Buro Jansen

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.