Natuur/milieu,  Persoonlijk,  Wijknieuws

Terras, vijver en groot onderhoudDoor het groot onderhoud is onze tuin een ware chaos (wat is eigenlijk geen grote chaos geworden door het onderhoud).
Heel frustrerend eigenlijk; eerst werd vorig jaar binnen in huis alles volledig gesloopt. Van tevoren was wel gezegd dat alles afgeschermd zou worden, maar het eindresultaat wat betreft behang, muren, vloerbedekking en ga zo maar door was dramatisch.
Dit hield dus in; alles, maar dan ook alles opnieuw lakken en bekleden waar we mede door ons banksaldo helaas nog steeds niet mee klaar zijn. Zelfs deuren werden kapot gemaakt door de werklui (welke niet vervangen werden).
Maar eerlijk is eerlijk onze keuken, wc en badkamer is en worden schitterend.


Door het opnieuw voegen van de muren was de hele zijkant langs het huis van de tuin in puin; veel planten en bomen zijn verdwenen. Maar dit is nog niet alles; ook de schutting tussen alle huizen in moesten weg die zelf vervangen moesten worden.
Nu worden aan de achterkant en zijkant schuttingen geplaatst; gevolg weer een zand- en modderhoop en chaos in de tuin. Zinvol hier iets aan te doen is het niet, want pas over een week of drie gaan ze beginnen met het plaatsen van de schuur en schuttingen. Dat gebeurt met grote tractoren….

Maar ook de nachtrust, of liever gezegd gebrek eraan wordt enorm verstoord.
Slapen door alle drukte door nu de ramadan en de daarmee gepaard gaande nachtelijke onrust door jongeren die over straat zwerven is lastig maar om 7 uur ’s morgens beginnen de werklui alweer met gillen en schreeuwen.
Al met al zijn we het groot onderhoud dat al een jaar duurt spuug en spuugzat. Het duurt te lang, het kost te veel (en niet alleen financieel) en we hebben immens veel overlast, al was het alleen maar door de rommel op straat en in huis. Zo, nu even genoeg geklaagd.

Deze week besloten we het huis verder aan te pakken. Veel spullen hadden we gelukkig nog op voorraad omdat we al van plan waren een en ander aan te pakken. De slaapkamer van ons hebben we dus behangen en deels geschilderd en de bedkast beplakt met een leuk dessin; wel erg lekker eindelijk in een gezellige kamer te liggen!
Maar aangezien we altijd zo van onze tuin genieten, besloot mijn man ook het terras aan te pakken. Daar zou tenslotte niemand meer komen. Hij heeft een paar schuttingdelen geplaatst tussen de buren en ons die over waren van de achterkant en ik heb de druif weer netjes geleid evenals de bramen die het onderhoud nog hebben overleefd (helaas minder dan ik hoopte).
De tuintafel die hij een jaar of 10 geleden zelf heeft gemaakt heeft hij weer opgeschuurd en in de lak gezet; we genieten weer volop en kunnen heerlijk eten aan de buitentafel….
Gelukkig blijft de vijver buiten schot. Is het niet mooi om de waterleliegentiaan te zien bloeien (eerste foto)?
Een verrassing laat in de middag; toen het ging regenen kroop een larve van de kleine watersalamander langs een grassprietje uit de vijver. De kieuwen zijn verdwenen; rijp dus voor de landfase, al was hij wel erg klein! (Ik denk een centimeter of 3 van kop tot staart).Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.