Politiek,  Stadsnieuws

Scheveningen voor de ScheveningersDat zegt de poster.
Waar hij vandaan komt, of wie ervoor verantwoordelijk is is een raadsel.
Maar steeds meer van deze aanplakbljetten zijn waar te nemen in Scheveningen,
Een ruwe zeebonk lijkt het stadsdeel te beschermen tegen ongewenste ‘yuppen en jachten’.


Veel Scheveningers hebben grote bezwaren tegen de huidige Haagse gemeentepolitiek.
Plannen voor de bouw van twee forse woontorens, ontoereikend openbaar vervoer, het oude Norfolk-terrein, waar lange tijd puin werd verwerkt (onder andere uit de Tweede Wereldoorlog; waar zelfs ‘vliegas’ in zat en dus schadelijk was voor de volksgezondheid), en de hoge huizenprijzen waardoor starters buiten de boot vallen.

Ook het North Sea Regatta waarbij de optredens onder andere van Anouk, ondanks een filse gemeentesubsidie aan dit evenement, alleen toegankelijk zijn/waren voor genodigden en deelnemers, stuit menigeen tegen de borst.
Jan Brand die actief is binnen de Politieke Partij Scheveningen, zegt: ‘Hoewel ik me niet kan vinden in de tekst ‘Scheveningen voor de Scheveningers’, vind ik het een prachtige poster.’
Hij deelt de mening van menigeen dat de poster het gevoel bloot geeft dat Scheveningen onder het juk van Den Haag zit.
Velen hebben het vermoeden dat de Haagse Stadspartij (HSP) verantwoordelijk is voor de affiches. Die is falikant tegen de gemeentelijke subsidiëring van de North Sea Regatta die dit weekend in de Scheveningse haven plaatsvindt.

Hoewel die kritiek op de poster te zien lijkt te zijn, heeft de HSP volgens fractievoorzitter Joris Wijsmuller niets met de aanplakbiljetten te maken. ‘Met de hand op het hart’.

Waar de poster wel vandaan komt? Misschien wel van de culturele broedplaats De Vloek bij de Scheveningse Haven. Volgens de VVD zouden omwonenden klagen over onveligheid en verloedering van het havengebied door rotzooi op straat en verkrotte caravans. De VVD wil dat de bruikleenovereenkomst met de krakers wordt opgezegd, om er een zeilcentrum te bouwen. Den Haag zou er met zo’n centrum een trekpleister bij kunnen krijgen.
Verder vreest de VVD dat de verkoop van recreatiewoningen in de buurt stagneert, als culturele broedplaats De Vloek nog langer mag blijven.

Wordt vervogd?Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.