Stadsnieuws

Royal Christmas Fair trekt ruim 400.000 bezoekers

Royal Christmas Fair
Opening Royal Christmas Fair 2022

ROYAL CHRISTMAS FAIR DEN HAAG TREKT RUIM 400.000 BEZOEKERS 
Na twee jaar van afwezigheid werd het Lange Voorhout in Den Haag eindelijk weer omgetoverd tot de sfeervolle Royal Christmas Fair. Maar liefst 16 dagen lang konden bezoekers genieten van de grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland die op 8 december werd geopend. En dat deden ze dan ook massaal. Meer dan 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten de gratis kerstmarkt. De organisatie is dan ook zeer verheugd om nu al te kunnen vertellen dat de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland volgend jaar van 7 tot en met 23 december 2023 plaatsvindt, weer een dagje langer dan deze editie.

Een warm nest
Het leek wel of iedereen er dit jaar extra zin in had. De standhouders, de bezoekers, maar ook de vele samenwerkingspartners. De sfeer was enorm goed en de bezoekers kwamen in groten getale naar de hofstad waar ze zich onderdompelden in die heerlijke kerstsfeer. Steeds meer internationale bezoekers en expats weten de kerstmarkt te vinden, Engels was afgelopen periode dan ook regelmatig de voertaal op het Lange Voorhout. Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt werd er door bezoekers genoten van kerstkoren, kerstacteurs en de enige echte kerstman. De speciale Kerstbingo en Sing along maakten van de Royal Christmas Fair echt een feestje.

Royal Christmas Fair
Ook met de lampjes een prachtig gezicht

Binding met de stad
De organisatie is ontzettend blij met en trots op de vele lokale partners die zich samen met hen inzetten om ieder jaar weer een mooiere kerstmarkt neer te zetten. De binding met de stad wordt op deze manier steeds een beetje groter. Ook vanuit het Haagse bedrijfsleven was er deze editie enorm veel animo. De bedrijfslunches, -borrels en -diners vonden gretig aftrek. En daar is de organisatie simpelweg enorm dankbaar voor. De organisatie zette ook deze editie weer nieuwe stappen om de kerstmarkt verder te verduurzamen, zo vond er een pilot plaats met re-usable plastic bekers. Alle koude drankjes werden in deze bekers geserveerd om op deze manier minder afval te produceren.

Een koninklijke winter in Den Haag
De Royal Christmas Fair maakte ook dit jaar weer succesvol onderdeel uit van ‘Have a Royal Winter’. Verschillende activiteiten en programmering zorgen er tijdens deze periode samen voor dat Den Haag tijdens de donkere dagen de ultieme winterse bestemming is voor een dagje of weekendje weg. Zo vond tijdens de Royal Christmas Fair ook The Hague Highlights plaats en was er dit jaar voor het eerst een heuse Royal Shopping Night waardoor de kerstmarkt die avond een uurtje langer open bleef. De organisatie van de Royal Christmas Fair is ervan overtuigd dat deze evenementen elkaar versterken en er samen voor zorgen dat Den Haag dé stad is voor een winters dagje uit.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.