Stadsnieuws

Royal Christmas Fair 2022 geopend!

Royal Christmas Fair 2022
Door het symbolisch overhandigen van de sleutel aan de kerstman is de Royal Christmas Fair 2022 geopend

Na twee jaar van afwezigheid is gisteren de Royal Christmas Fair 2022 op het Lange Voorhout door Wethouder Saskia Bruines en de kerstman op feestelijke wijze geopend. Een vol Royal Christmas House, kerstklassiekers door de speakers en een warme beker choco of glühwein brachten de eerste bezoekers direct in de ultieme kerstsfeer. De meest sfeervolle, duurzame en grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland is nog tot en met zondag 23 december dagelijks gratis te bezoeken.
Omdat ik niet het wiel opnieuw hoef uit te vinden, hier een persbericht, aangevuld met mijn foto’s.
Zoals elke keer heb ik echt genoten van de kerstmarkt: wat een gezelligheid en wat ruikt het er lekker! (Ik heb al met mijn dochter voor volgende week afgesproken 😉 ).

Royal Christmas Fair 2022
Kerstman en wethouder Saskia Bruines openen de Royal Christmas Fair 2022

Wethouder Saskia Bruines: “Wat ben ik ontzettend blij en trots dat de Royal Christmas Fair dit jaar eindelijk weer door kan gaan. Het prachtige Lange Voorhout is omgetoverd tot een plek waar je het ultieme kerstgevoel kunt beleven. Ik hoop dat veel inwoners en bezoekers een bezoek brengen aan de sfeervolle kerstmarkt midden in het Museumkwartier.

Het Lange Voorhout ademt 16 dagen lang kerst
De Royal Christmas Fair is 16 dagen lang gratis te bezoeken en is daarmee de grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland. Met vele tientallen kersthuisjes vol ambachtelijke producten, een verlichte hemel van twinkelende LED-lichtjes en de prachtige omgeving staat deze kerstmarkt ook dit jaar garant voor de ultieme kerstsfeer met internationale allure. Dampende glühwein, knisperende haardvuurtjes en gezellige muziek maken de totale kerstbeleving compleet.

Royal Christmas Fair 2022
Gezellige muziek tijdens wandelen langs de kraampjes op de Royal Christmas Fair 2022

Dit kun je verwachten
Tijdens een bezoek aan de Royal Christmas Fair worden bezoekers dagelijks verrast met (muzikale) optredens. Kerstkoren, verhalenvertellers, kerstacteurs en kinderactiviteiten maken van de Royal Christmas Fair een uitje voor het hele gezin. Natuurlijk mag een bezoekje van de kerstman in dit kader ook niet ontbreken!

Het podium vult zich regelmatig met bandjes, koren vol Jazzy kersthits en fijne Kerst meezingers. Op vrijdag 16 december kun je daarnaast ook nog meedoen aan een grote Kerstbingo en op donderdag 22 december vindt er een gezellige sing-a-long plaats.

Royal Christmas Fair 2022
Veel eet- en drinkgelegenheden, maar ook diverse winkels voor kerstartikelen

Have a Royal Winter
De gehele Haagse binnenstad ademt deze periode kerst en is hiermee de ideale winterbestemming. Van een dagje uitgebreid (winter)shoppen tot een mooie wandelroute langs lichtsculpturen. Met verschillende winterse evenementen en activiteiten geeft Den Haag haar bezoekers, ondanks de winterse temperaturen en donkere dagen, een warm welkom tijdens ‘Have a Royal Winter’. Zo kunnen bezoekers van de kerstmarkt van 14 tot en met 18 december ook de lichtprojecties van The Hague Highlights bewonderen, vindt op 16 en 17 Jazz en Route plaats op het Noordeinde en is Scheveningen het decor voor het Cool Event, met onder andere een schaatsbaan op het Kurhausplein. Kijk voor alle winterevenementen op denhaag.com/winter.

Praktische informatie
De Royal Christmas Fair is van 8 december t/m 23 december van 12.00 – 21.00 uur gratis te bezoeken. Op vrijdag 16 december kun je de kerstmarkt tot 22.00 uur bezoeken ivm de Royal Shopping Night in de Haagse binnenstad. De kerstmarkt is goed bereikbaar per auto, fiets en OV en op loopafstand van het Centraal Station. De entrees van de kerstmarkt zijn bij de Kloosterkerk (hoek Parkstraat/Lange Voorhout), Hotel Des Indes (Denneweg) en aan het Tournooiveld.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.