Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Roetsjbaan en ijssculpturen bij Cool Event

Roetsjbaan
Roetsjbaan geopend door bekende vlogfamilie de Bellinga’s

Na een week rustig aan na mijn val (ik werd toch geplaagd door hoofdpijn) lonkte de opening van de Roetsjbaan en ijssculpturen me zo, dat ik besloot toch richting Scheveningen te gaan richting Cool Event Scheveningen.
Wat was ik blij dat ik was gegaan!

IJssculpturen: zo mooi….

Roetsjbaan
Prachtige ijssculpturen

Het Thema ijsbeeldententoonstelling was: ‘Tales of Steam & Ice’.
Een mysterieuze fantasiewereld gebaseerd op 19e eeuwse verhalen als Alice in Wonderland en Fantastic Beasts.
Ik heb zo mijn ogen uitgekeken!
Het was koud, ijskoud, maar pas als je uit de ruimte gaat, merk je het. Mijn camera had echt lange tijd nodig om weer te “ontdooien”.

Roetsjbaan
Opening ijssculpturen

Overigens, Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer opende deze tentoonstelling officieel.
Normaal gesproken zou Richard de Mos deze honneurs waarnemen, maar zoals de meeste mensen wel weten, is hij op werkbezoek in China.

Roetsjbaan
v.l.n.r Belinda D’Alba, Lieke van der Plas (presentatrice), Martin Wörsdörfer (VVD kamerlid), Damiano D’Alba (organisator) en Damian van der Velden (icecalver)

Ook in de ruimte waar de prachtige sculpturen staan werd even geposeerd.

Opening Roetsjbaan

Roetsjbaan
Opening Roetsjbaan

Niet alleen de expositie van de ijssculpturen werd geopend maar ook de Roetsjbaan.
De bekende vlogfamilie de Bellinga’s gaf het startschot van een maand lang glijplezier door samen met  Pinguïn-mascotte Rico en Sinterklaas van de imposante Roetsjbaan te roetsjen.
Misschien lijkt hij op foto’s niet erg hoog, maar je glijdt toch met een behoorlijke snelheid naar beneden! Dat je een helm op moet is niet zomaar….

Roetsjbaan
Prachtige mensen in kostuum

Natuurlijk werden er diverse groepsfoto’s gemaakt, zoals deze met prachtig verklede mensen en Sint en Piet.
Een weetje: de Ice Roetsjbaan en ijssculpturenexpositie zijn geopend tot en met 13 januari 2019; de schaatsbaan tot en met 20 januari.

ijssculptuur
Luchtschepen als ijssculptuur

Over Cool Event

Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein, expositie met ijssculpturen op het strand en een roetsjbaan van ijs op de boulevard naast De Pier. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers jaarlijks de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken. Daarnaast wordt Cool Event mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, ondernemer Kurhaus Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein, Belangenvereniging Palace Promenade, Hommerson Casino en La Galleria. Meer informatie: www.cooleventscheveningen.nl

Please follow and like us:

2 reacties

 • Mily Letsch

  Ik ben gisteren geweest met mijn vriend naar de cool event, het was geweldig! Wow! Maar om eerlijk te zijn, ik ben nieuwsgierig met de idee van wie heeft die amazing sculpturen gemaakt, hoe zwaar zijn ze, maken jullie die sculpturen op de zelfde plek waar de event is, of verplaats jullie ze met een speciale ding of zo, hoe veel mensen doen mee aan het bouwen van sculpturen, goede idee zou zijn, wat info geven aan de bezoekers , ik vind dit een geweldige werk gemaakt door jullie. Bedankt!

 • admin

  Beste Lily,
  Ja, mooi zijn de IJssculpturen he? 🙂
  Ze zijn ter plekke gemaakt!
  Wat ik begreep, heeft dat meer dan 1200 uur geduurd.
  Ze zijn gehouwen uit grote en kleine blokken ijs (van 300 en 2000 kilo!) gemaakt in een ijsfabriek in België.
  Damian van der Velden, die je ook kan zien in de blog van dit jaar: //haagsallerlei.nl/frozen-magic-ijssculpturen-expositie-is-van-start/ , heeft het bedacht en samen met 17 andere mannen en vrouwen, als ik me niet vergis, is ruim 10 uur gewerkt aan deze expositie met een temperatuur van -15 graden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.