Stadsnieuws

Frozen Magic, IJssculpturen Expositie is van start!

Frozen Magic
Frozen Magic, met ook een elfje….

Als er iets is wat ik mooi vind, zijn het ijssculpturen.
Magnifiek, zoals “carvers” prachtige beelden tevoorschijn toveren uit een ijsblok.
Uit water, zulke mooie kunstwerken creëren.
Vandaag mocht ik een kijkje nemen bij de ijssculpturen expositie “Frozen Magic” op het strand in Scheveningen in een tent vlak bij de Pier.
Deze expositie is werkelijk betoverend geworden!

Damian van der Velden
Damian van der Velden voor de ijsmaan

Het was ijskoud binnen, maar zo mooi, dat het ook niet uitmaakte.
Prachtige beelden, enorm groot voor de spots, zodat sommige delen extra verlicht werden. Heldere beelden, of juist mat waardoor details zichtbaar werden.
Eén van de carvers, Damian van der Velden, die mede verantwoordelijk is voor de beelden was ook aanwezig.

Frozen Magic
Damian van der Velden plakt nog een sneeuwvlok aan een kunstwerk

Rond half drie werd een “sneeuwvlok geplakt” aan één van de kunstwerken door Damian van der Velden, waarmee het kunstwerk was afgemaakt.
De ruimte in deze tent is ruimer opgezet dat de IJssculpturen Expositie van vorig jaar. Ideaal ook als het druk is, want dan heb je toch goed zicht.
Persoonlijk vond ik Frozen Magic mooier dan de ijssculpturen van vorig jaar.

Frozen Magic
De Grote Vriendelijke Reus

Morgen, zaterdag 7 december opent Cool Event de deuren van de IJssculpturen Expositie (ruim 500 m2!) voor bezoekers op het strand van Scheveningen.
Dit jaar is het thema van de expositie: Frozen Magic. Meer dan 22 kunstwerken, verdeeld over 12 scènes, nemen de bezoekers mee in de wondere wereld van magie. De expositie wordt gevierd met een optreden van Anna, Elsa en Olaf, bekend van de Frozen films waarin zij de populaire nummers ‘Laat het Los’ en ‘Zullen wij een sneeuwpop maken’ zingen.

De kinderen krijgen de kans om de tekenfilmsterren te ontmoeten tijdens een Meet & Greet. Anna, Elsa en Olaf zijn zaterdag 7 en zondag 8 december aanwezig van 13:00 tot 16:00 uur. Vanaf 7 december tot en met 12 januari kunnen jong en oud de ijssculpturen komen bezoeken. Tip: kleed je warm aan, want in de ijssculpturentent kan het koud zijn.
En, niet te vergeten, ook direct naast Frozen Magic kan je de schaats onderbinden!
Voor meer informatie zie: www.cooleventscheveningen.nl

Unicorn
Een schitterende unicorn…

Over Cool Event  
Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein en expositie met ijssculpturen op het strand. Dit jaar voor het eerst is er een unieke overdekte schaatsbaan op het strand, “Fun Skate”. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers jaarlijks de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken. Cool Event wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, Ondernemersvereniging Kurhausplein, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein, Belangenvereniging Palace Promenade, Steam ,Hommerson Casino’s , La Galleria, McDonald’s Scheveningen, Sea Life, De Pier, Legoland en Blaze & Co. Meer informatie: www.cooleventscheveningen.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.