Natuur/milieu

RegenNa de afgelopen schitterende zomerse dagen lijkt het wel of het ineens weer ijskoud is, terwijl de temperaturen eigenlijk heel normaal zijn voor de tijd van het jaar.
Dikke truien voor mij en zelfs een sjaal.


Vannacht ging het dan weer regenen; hard nodig, maar ik hoop altijd, dat het bij de nachten (en eventueel vroege ochtenden) beperkt blijft!
In de regen fietsen of snorren is niet echt mijn hobby.
In mijn tuin geeft het wel schitterende plaatjes.
Een beetje vocht was ook eigenlijk wel hard nodig; het pas ingezaaide gras begon aardig weg te trekken. Sproeien was niet meer mogelijk na het groot onderhoud, omdat we de waterleiding naar buiten hebben moeten verwijderen.
Met een gieter heb ik de viooltjes redelijk levend weten te houden, maar daar blijft het wel bij.
De kruisbes die ik had verplant heeft de droogte helaas niet overleefd.
Nu ja, het was toch al een wonder dat hij de winter was doorgekomen en er staat er nog een struik te stralen en zit vol beginnende vruchten.
Prachtig zijn de waterdruppels op de bloemen en planten die nog volop in bloei staan, zoals de bovenste foto; een sneeuwwitte sering. Ik had ooit een witte gekocht, maar heel vreemd, die werd paars (ook mooi!).
Via een stek van iemand anders is deze uitgegroeid tot een grote struik en heeft het boren, voegen en slijpen van de muur gelukkig overleefd en hoe! Nog nooit was de bloei zo uitbundig.
Maar ook de boshyacinten, die overal in onze tuin staan lijken hun beste beentje voor te zetten; nu met parels van regendruppels tussen de resterende knoppen.
Nog even een laatste kiekje van weer een lieveheersbeestje dat ik tijdens de zomerse dagen zag op de aalbes in mijn eigen tuin; een veertienstippelig lieveheersbeestje. Het is al een gevarieerd lieveheersbeestjesjaar voor mij!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.