Mens/Maatschappij,  Politiek,  Wijknieuws

Ranglijst 20 probleemwijken

Vol ongeloof lees ik het bericht op Nu.nl, dat Eberhard van der Laan de ranglijst van de 83 probleemwijken op verzoek van de kamer bekend heeft gemaakt.

De probleemwijken zouden door diverse maatregelen betere wijken moeten worden. Eén van deze maatregelen is, dat meer mensen met een hoger inkomen zich daar zouden vestigen om de wijk “op te krikken” zodat ook middenstanders geholpen zouden worden en werkgelegenheid wordt gestimuleerd. Duurdere woningen worden daar dus gebouwd voor deze groep.

Het bekend maken van de ranglijst werkt, zoals Ella Vogelaar al meende, stigmatiserend; terecht!

Als ik een gezin had, een beter inkomen en een nieuw huis zou willen kopen, zou ik zeker die lijst raadplegen en afzien van een woning die hoog op de ranglijst staat!

Een wijk (maar ook de directe omgeving) met een slechte naam wordt er zeker niet beter op.

Morgenstond staat nu op de lijst van 20 slechtste wijken; geen mooi visitekaartje voor deze wijk!

 

Ella Vogelaar.

Triest zoals zij moest vertrekken.

Lang heb ik getwijfeld of ik er aandacht aan zou besteden; wegens de vele publiciteit heb ik nooit mijn mening neergezet op een blog.

Een aantal maal heb ik haar mogen ontmoeten.
Mijn indruk?

Een slimme vrouw die met een kritische blik keek en luisterde naar verhalen van mensen.

Doorvroeg wat men vond van bepaalde zaken die een rol speelden in een wijk.

Nooit loze beloften deed; vanzelfsprekend; zij was de minister zonder geld…

Maar ook eerlijk zei wat zij van zaken (als illegaliteit, inburgeren e.d.) vond; mensen ook daarop aansprak.

Slim met journalisten is zij niet geweest; jammer. Ik denk dat dat haar “kop” heeft gekost.

Maar de manier waarop Bos haar aan de kant heeft gezet vind ik zacht gezegd niet netjes.

Nu kan je natuurlijk je afvragen, of zij wel de baan had moeten accepteren zo zonder geld.

Toch denk ik dat, ondanks haar tekortkomingen, zij een goede minister had kunnen zijn en had zij de middelen gehad, veel had kunnen bereiken. Al was het alleen al door haar inzicht en kritische blik. De manier waarop zij met mensen omging vond ik prima. Een cursus mediaomgang was misschien handig geweest J

Please follow and like us:

2 reacties

  • Belinda

    Zo’n lijst werkt naar mijn idee ook stigmatiserend. Hoe er met Ella Vogelaar is omgegaan en hoe ze haar aan de kant hebben gezet valt zeker van alles over te zeggen. Haar optreden naar de pers toe heeft al genoeg aandacht gehad en was zeker niet ministerwaardig.

    OT: Kijk dit vind ik nou een echt Gera’s Blog. Heel veel succes hiermee (fijn dat je geholpen wordt met dit nieuwe WordPress log) en ik hoop dat dit en ik weet eigenlijk wel zeker dat dit aan je verwachtingen voldoet!!

  • Katje

    wij hebben er juist voor gekozen om een mooi, nieuwbouwhuis in een prachtwijk te kopen, terwijl we allebei goed verdienen. En er blijken aardig wat mensen te zijn die ook zo denken!~Wij willen perse niet verhuizen naar een Vinexlokatie, of naar Pijnacker, Zoetermeer, oid. Een van ons woonde al jaren naar tevredenheid in een prachtwijk…. 😉

    moet wel even wennen aan de nieuwe look van je log!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.