Overweging,  Wijknieuws

PVV: Tuig moet in CachotEen heel geslaagd Sinterklaasfeest in Vrederust; ik kan niet anders zeggen.
Al vroeg was ik er om de Sint en kinderen te fotograferen. Het was geweldig georganiseerd; iedereen kreeg de kans met de Goedheiligman en zijn Pieten op de foto te gaan, nadat hij bij een aantal winkels op visite was geweest.


Dit maal was het slim gedaan om (voor)dringen en chaos te voorkomen; aan iedereen werd een nummertje uitgedeeld, zodat iedereen wist wanneer hij of zij aan de beurt was voor de foto.
Langs de hekken die waren geplaatst kon iedereen alles zien en in de ruimte die ernaast was gecreëerd konden de kinderen knutselen, zoals een leuke Pietenmuts maken.
Ach, als je de foto’s bekijkt, zie je hoe leuk het was. Honderden blije kinderen.

Hoe verbaasd was ik dan ook, toen ik via diverse media, zelfs tot Hart van Nederland! allerlei schrikbarende berichten las, dat tijdens de Sinterklaasviering mensen waren mishandeld.
Ik wil het gebeuren hierbij toch in werkelijke proporties neerzetten.
Deze gebeurtenis vond niet plaats bij de viering zelf!
Het gebeurde op een speeltuin dat ook aan de Ambachtsgaarde gelegen is.
Tijdens het hele feest werd niets gemerkt; niemand had door dat er überhaupt iets gebeurde, tot een aantal politiewagens arriveerden.
Zelfs ik, die toch altijd aardig alert is, heb niets maar dan ook niets van het gebeuren meegemaakt.
Hoe alles echt is verlopen en wie verantwoordelijk is, wordt door de recherche onderzocht; niemand weet er het fijne van en vanzelfsprekend wordt dat ook lopende het onderzoek niet bekendgemaakt.

Heel jammer is dat een dergelijk feit nu zo is opgeblazen door de media, waardoor iets zo geslaagds zo negatief in de publiciteit is terechtgekomen. Zeker omdat niemand weet hoe het nu precies is gegaan en de media zich niet heeft geïnformeerd wat er nu exact is gebeurd (zelfs de wijk veelvuldig verkeerd is genoemd; het vond niet plaats in Bouwlust).
Er totaal geen hoor en wederhoor is gevoerd. Was er gebrek aan ‘schokkend’ nieuws?
Het heeft er nu zelfs (nu ja, zelfs….) toe geleid, dat de PVV schriftelijke vragen heeft gesteld met als titel ‘PVV wil tuig dat opa en 7-jarige kleinzoon mishandelden in cachot’.
Alsof de politie er niet al mee bezig is! Dat de vermoedelijke daders allang op het bureau zijn geweest. En of de PVV wel weet wat er precies is gebeurd. Weer een makkelijke verkiezingsstunt….Please follow and like us:

Eén reactie

  • frank

    wilde even zeggen dat ik met twee kleine kinderen naar het feest wilde en toen ik bij de albert heijn was
    een stuk of vijf wijkbeheerders vanuit hij wijkkantoor zag rennen richting de speeltuin en het er niet echt feestelijk uitzag.

    snap ook niet helemaal dat er zoveel beheerders bij stonden en allemaal bij elkaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.