Natuur/milieu,  Wijknieuws

Geen gif in onze buurt

Foto via Haags Milieucentrum 

Al vaker schreef ik over het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Roundup.
Op vrijdag 25 november bood Marieke van der Bos handtekeningen aan aan de heer Hamakers, manager Vastgoedbeheer van de woningbouwvereniging Vestia Zuid West.
38 van de 42 bewoners ondersteunden daarmee de actie “Geen gif in onze buurt‘ welke waren verzameld op Meppelweg 545 tot 627. Het doel van deze actie is dat uiteindelijk dat overal gestopt wordt met chemische onkruidbestrijdingsmiddelen.
et lijkt misschien een kleine actie, maar elke vorm van aandacht aan dit naar mijn mening gevaarlijke bestrijdingsmiddel is belangrijk.


De heer Hamakers benadrukte dat Vestia duurzaam wil werken, zeker als de bewoners daarom vragen. Hij vertelde dat Vestia sporadisch roundup gebruikt. Hij wist dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen om roundup voor niet-commerciële doeleinden te verbieden en waren zich dan ook aan het voorbereiden dit middel niet meer te gebruiken.

Het Haags Milieucentrum ondersteunt de actie De Gifspuit de buurt uit en roept een ieder op om de petitie hier (klik) te tekenen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.