Koningshuis,  Kunst/Cultuur

Prinses Máxima opent tentoonstelling ‘Den Haag onder de Hemel’

Deze zomer presenteren Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee het unieke cultuurevenement Den Haag onder de Hemel – Hedendaagse beeldhouwkunst uit China.

Een tentoonstelling met prikkelende beelden en installaties van Chinese topbeeldhouwers. Prinses Máxima verrichtte op maandag 6 juni de officiële opening door middel van het drukken op een knop, waardoor een grote Chinese lamp (ook een sculptuur) ging branden.

De kunstwerken zijn dit maal niet alleen op het Voorhout te bewonderen, maar ook bijvoorbeeld op en rond het Binnenhof.
De drukte was zo enorm gisteren, dat ik geen foto’s heb gemaakt van de beeldhouwwerken; dat komt vast later nog een keer.


Bij aankomst werd Prinses Máxima begroet door onder anderen burgemeester Van Aartsen.
Ook ontving zij (zoals gebruikelijk) een bloemetje; dit keer niet van een meisje maar een heel charmant jongetje.
Vanzelfsprekend werd zij rondgeleid langs het Lange Voorhout, waar zij zich ook door een aantal kunstenaars liet informeren over de kunstwerken.
Na de officiele opening was er een receptie voor de genodigden in de Pulchri Studio maar deze heb ik overgeslagen. Geen vertrekfoto’s dus; deze dag was lang genoeg 🙂
In 2011 is het honderd jaar geleden dat de eerste Chinezen, contractarbeiders, naar Nederland kwamen. Zij streken onder meer neer in Den Haag. Dit is de aanleiding voor de tentoonstelling Den Haag onder de Hemel – Hedendaagse beeldhouwkunst uit China.

In Den Haag is een breed, uniek en verrassend overzicht te bewonderen van Chinese sculptuur sinds de jaren negentig. De kunst is toegankelijk en veelal verhalend. Belangrijke thema’s zijn de zoektocht naar een eigen identiteit en de snelle maatschappelijke ontwikkelingen.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.