Stadsnieuws

Presentatie cast nieuwe KRO-politieserie SeinpostVanaf 4 september komt de KRO met een nieuwe, 10-delige politieserie voor Nederland 3: Seinpost Den Haag.
Begin april start producent Eyeworks met de opnames van de dramaserie, die zich voornamelijk afspeelt in Den Haag en in het bijzonder Scheveningen.
Vandaag maakten de KRO en Directeur Eyeworks Reinout Oerlemans de jonge cast bekend in de Jeugdtheaterschool Rabarber te Den Haag.
De spelers zijn: Thomas Acda, Egbert Jan Weeber, Jim Bakkum, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger, Fatma Genc, Charlie Chan Dagelet, Terence Schreurs en Tibor Lukács.
”De nieuwe politieserie Seinpost Den Haag wordt rauw en ruig.” zei Reinout Oerlemans vandaag. De seriemakers werden geadviseerd door de politie Haaglanden om een zo realistisch mogelijk beeld van de werkelijkheid -de problematiek van vooral jongeren- te bereiken.
Zondag zal gestart worden met de eerste opnames op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Geen “kartonnen decors” maar opgenomen op echte lokaties.
Ook kwam tijdens de presentatie korpschef politie Haaglanden Henk van Essen aan het woord in verband met de negatieve berichten die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest.
De serie zal een win-win situatie bewerkstelligen, aldus Van Essen, aangezien in de serie problematiek aan bod komt die in deze tijd actueel zijn zoals bijvoorbeeld het probleem ‘loverboys’. Het zal jongeren bewuster maken voor diverse gevaren. Waar politie inzet wordt gevraagd, zal een rekening worden gepresenteerd aan Eyeworks, dus gaat dit niet af van het budget van de politie.
Natuurlijk ging ook Marjolein de Jong met de korpschef,
en Reinout Oerlemans met iemand van de KRO (zijn naam is mij even ontschoten) met de cast op de foto.
Seinpost Den Haag volgt de lotgevallen van een groep jonge politiemensen die werkt vanuit Bureau Seinpost in Scheveningen, waar op een paar vierkante kilometer een complete afspiegeling van de Nederlandse maatschappij is samengebald.
Iedere aflevering is een volledige werkdag op het bureau, waar de ervaren chef Wouter van Dijk zijn jonge ondergeschikten begeleidt bij wat zij op hun bord krijgen. En dat varieert van losgeslagen hooligans tot een door haar familie verstoten Turks meisje, van een moord die leidt naar het Internationaal Gerechtshof tot een jongen die voor de tram wordt geduwd door een leeftijdsgenoot. De verhalen zijn gebaseerd op de werkelijkheid, de methodes die worden gebruikt zijn bestaande politiepraktijk.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.