Stadsnieuws

Premiere Sister Act in Circustheater

Jeroen Krabbé en Joop van den Ende

 

Uitpuffend van de middag waarop ik eindelijk weer eens in staat was geweest om erop uit te gaan keek ik op facebook. Daar las ik, dat vanmiddag de premiere van de grootste musical van het jaar namelijk Sister Act in het circustheater zou plaatsvinden. Maar ook dat Whoopi Goldberg aanwezig zou zijn!
Het was al laat; zou ik dat redden? Die gelegenheid zou ik waarschijnlijk niet nog een keer krijgen haar op de foto te krijgen, al schatte ik de kans haar “te schieten” wel heel erg klein.
Toch snel richting tram gelopen, om naar het Circustheater te gaan. Want ook een kleine kans is er één. Maar Joop van den Ende en Jeroen Krabbé stonden in elk geval al op de plaat. Jeroen Krabbé nam alle tijd handtekeningen uit te delen; geweldig!

 

Whoopi Goldberg

 

Na heel lang wachten arriveerde Whoopi tegen de richting in, in een prachtige wagen. Een fractie van een seconde keek ze mijn kant op. Klik! Ik had haar! Je kan begroijpen dat ik dolgelukkig was. Ik was natuurlijk veel te laat om een goed plekje te bemachtigen en drommen mensen waren op deze rode loper afgekomen. Toch op het juiste moment eventjes op de juiste plaats en snel genoeg gereageerd. Wat was ik blij.

 

 

Natuurlijk waren ook veel andere Bners vandaag aanwezig om de eerste officiële voorstelling bij te wonen. En ook daarvan heb ik een aantal weten vast te leggen.

Sister Act, dat eerder onder meer in Londen, New York en Parijs te zien was, is gebaseerd op de gelijknamige film over een nachtclubzangeresje dat als kroongetuige in een moordzaak moet onderduiken in een klooster.
De hoofdrol werd in de film gespeeld door Whoopi Goldberg. Ook zij gaf vanmiddag act de presence als eregast bij de Nederlandse première.
In de Nederlandse musical is deze rol voor Carolina Dijkhuizen. Moeder Overste wordt gespeeld door Simone Kleinsma.
Het is de bedoeling dat Sister Act lang in het Circustheater te zien is.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.