Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Premiére Pizzamaffia in Pathé SpuimarktIn Pathé Spuimarkt Den Haag is op dinsdagavond 15 februari de film ‘Pizzamaffia’ van regisseur Tim Oliehoek in première gegaan. Vanaf morgen kan iedereen hem in diverse bioscopen zien.
Pizzamaffia is na Sonny Boy dit jaar de tweede grote Nederlandse film, die zich in Den Haag en ook in Scheveningen (de visafslag) afspeelt.
De film Pizzamaffia is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou, bekend van de bestseller “Het Schnitzelparadijs”.
Tijdens de première was de Koninklijke Luchtmacht aanwezig met een F-16 straaljager, die tegenover de bioscoop stond. Deze straaljager speelt een prominente rol in de film.Natuurlijk hoort bij een première een rode loper.
En die lag er ook; in de Italiaanse kleuren zoals het bij een “Pizzafilm” past.
De nationaal kampioen pizzabakken Costantino Esposito liet voordat iedereen binnenkwam (maar ook tijdens) zijn kunsten zien op de loper.

Even later liepen diverse bekende en minder bekende mensen over de loper.

Natuurlijk de hoofdrolspelers met de regisseur, Tim Oliehoek.Wat een grote indruk op me achterliet, was “Vader Bram” die met een muts in de kleuren van de Egyptische vlag over de rode loper liep.
De reden was de toestand in “zijn”  land die hem toch grote zorgen baarde. Uit solidateit droeg hij deze kleuren.Maar wat me erg verraste was de aanwezigheid van Hugo Metsers.Vanzelfsprekend ook Marjolein de Jong, die de cast en crew later na de film zou huldigen.En ook Frits Huffnagel die zich indertijd sterk heeft gemaakt om Den Haag als filmspot op de kaart te zetten.Hierboven Lange Frans die samen met Fouradi verantwoordelijk is voor de titeltrack van de film genaamd “Stiekem”.
Nadat iedereen over de loper was gelopen, mocht ook ik de film zien.
Totaal geen tegenvaller!
Ik moet eerlijk bekennen, dat mijn verwachtingen niet erg hoog gespannen waren. Het verhaal, al is het “makkelijk”, is toch heel eigentijds en wordt goed uitgewerkt in de film.
De film loopt soepel door en ook spelen eigenlijk alle personages sterk; er was niet sprake van een “opzegversje” of ongeloofwaardig geheel.
Ook de acties zijn heel vermakelijk om te zien. De stunts zijn knap opgenomen en alle hoofdrolspelers hebben deze zelf uitgevoerd. Er was geen sprake van het inzetten van stuntmannen; wat me eigenlijk extra imponeerde.

Hoe de film loopt en waar hij precies over gaat, schrijf ik niet. Ben je nieuwsgierig; kijk hem maar zelf (al denk ik dat hij vooral geschikt is voor het jongere publiek, mede gelet op de muziek. Maar ik loop al hard naar de 50 en heb mezelf ook erg goed vermaakt!). Wil je wel vooraf weten waar hij over gaat, kijk dan op filmrecensie sites maar natuurlijk ook op de site van Pizzamaffia (ook voor een trailer).

Terecht werden de cast en crew na afloop gehuldigd voordat iedereen kon genieten van een drankje en pizza 🙂

Pizzamaffia werd geproduceerd door IDTV Film, in coproductie met Dutch Media Pictures en Benelux Film Distributors. BNN is coproducerende omroep.

Please follow and like us:

Eén reactie

 • Costantino Esposito

  Hallo, zou ik de foto van pizzatwirlerr mogen hebben. Ik ben costantino Esposito.
  Als je die door zou kunnen sturen naar mijn email.
  Zou ik echt tof vinden

  Vriendelijke groeten,
  Costantino Esposito

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.