Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Poen de Wijs overleden

Na een ziektebed is vannacht helaas Poen de Wijs (1948) overleden.
Veel mensen van mijn leeftijdscategorie zullen hem kennen vanwege zijn opvallende hoezen die hij maakte voor de muziekband Flairck.
Dit is echter niet alles wat hij heeft gemaakt: zijn prachtige schilderijen (meer dan 900) zijn zeer opvallend: de maker herken je direct. Ook gaf hij les; zelfs mijn bader heeft nog veel van hem geleerd.
Vorige week zette hij nog een bericht op Facebook, waarin hij afscheid nam van al zijn vrienden.
Bij “lees meer” kan je dit bericht lezen.
Ik wens zijn vrouw en haar kind en alle dierbaren heel veel sterkte met het verwerken van zijn overlijden.
(Rechten van de foto liggen bij Poen de Wijs).

AFSCHEID VAN FACEBOOK

De schilder heeft een privilege: zijn geest is onsterfelijk in de werken die hij de wereld nalaat.
Sommigen van jullie weten dat ik ziek ben, velen niet. Het eind begint in zicht te komen, ik heb er vrede mee. Ruim 900 werken heb ik geschilderd, vele tekeningen en steendrukken laat ik achter. Deze gaan de wereld over. Er zullen verschillende mensen zijn die daarbij zullen helpen.
Mijn Facebook-pagina gaat overgenomen worden door Christa Zaat. Zij zal in de toekomst regelmatig afbeeldingen van mijn werken posten en mededelingen doen over voortgaande activiteiten (publicaties, I-books, tentoonstellingen).
Galerie De Twee Pauwen (Lucas van Hasselt) krijgt de beschikking over alle schilderijen, tekeningen en steendrukken, opdat deze verder de wereld in kunnen gaan.
De uitgever John Vijlbrief gaat verder met het I-book project. 16 I-books die mijn volledige oeuvre beschrijven en inzicht geven in de realistische schildertechniek, zullen uitgebreid worden met Windows-versies. Ook wil hij nog een aantal filmdocumentaires realiseren.
Vele leerlingen die ik in de loop der jaren heb mogen opleiden gaan hun eigen weg. Ik had prachtige contacten met collega-kunstenaars uit alle disciplines. Aan liefhebbers en bewonderaars van mijn werk had ik nooit gebrek.
Mijn familie en vrienden zijn me altijd dierbaar geweest. Veel heb ik met hen gedeeld.
Last but not least: mijn lieve vrouw Marleen Looijen en haar dochter Sarah gaan verder zonder mij. Gelukkig blijven zij verzorgd achter. En dat geeft mij de rust om dit leven los te kunnen laten.
Vaarwel, Facebook vrienden. Ook ik laat tranen om jullie.

Poen
 
Bedankt ook namens mij Poen, voor de onuitwisbare indruk die je op me hebt achtergelaten..

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ronald (Melvin ) Weerwag

    Lieve Marleen en Sarah , woorden schieten me tekort, ik krijg nu net te horen dat Poen vorig jaar is overleden….
    Wat een verlies voor iedereen die hem kon, kan het niet geloven dat die grote sterke man er niet meer is…
    Sorry dat ik geen afscheid heb genomen…
    Ik wens jullie heel veel sterkte en steun toe, liefs Melvin ..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.