Muziek,  Wijknieuws

PARKPOP DOWNTOWN TEGEN GENDERONGELIJKHEID

PARKPOP DOWNTOWN NEEMT STELLING TEGEN GENDERONGELIJKHEID: ‘SENA’S GIRLS (WHO) ROCK’

parkpop downtown
parkpop downtown

 Het volledige programma voor Parkpop Downtown is bekend!
En het heeft een thema. Genderongelijkheid in de muziekindustrie ligt ten grondslag aan het thema van Parkpop Downtown.
De kick-off van het Parkpop weekend showcased op vrijdag 28 juni de powervrouw van de nationale en internationale live scene onder de naam SENA’s GIRLS (who) ROCK.

Het wordt een avond met vrouwen in de hoofdrol, maar uiteraard een GRATIS feestje voor iédereen! De ultieme opwarmer van je Parkpop weekend zal plaatsvinden in Paard en op de Grote Marktstraat, in samenwerking met ShoppingNight Den Haag. Check snel de line up in deze Parkpop Downtown update!

MUTHONI DRUMMER QUEEN EN HOOVERPHONIC
In een avondvullend programma in het Paard passeren verschillende genres de revue, waarbij vrouwen de hoofdrol opeisen. Met als uitsmijters de uit Nairobi afkomstige Muthoni Drummer Queen enHooverphonic!

Muthoni Ndonga is de ‘koningin’ van de Keniaanse urban muziekscene. Op haar laatste album ‘SHE’ brengt zij een ode aan vrouwen. “Women’s struggles have often gone unacknowledged of their sacrifices and efforts.”, aldus NdongaOf het nu gaat om het leveren van een onverslaanbare flow, of de rol als oprichter en CEO van de mooiste muziekevenementen van Afrika, Africa Nouveau en Blankets & Wine; Ndonga heeft duidelijk haar titulaire kroon verdiend.

De ware hitmachine Hooverphonic staat al jaren aan de top van de Belgische muziekscene. De groep brak door met hits als ‘Mad About You’ en ‘2 Wicky’, een kreeg vooral binnen eigen grenzen legendarische status dankzij hun eclectische geluid. Maar ook in ons land bleef het succes van onze zuiderburen zeker niet onopgemerkt. En met de pas achttienjarige zangeres Luka Cruysberghs, winnaar van The Voice van Vlaanderen, haalt Hooverphonic opnieuw vocaal vuurwerk in huis. Dat wordt knallen bij Parkpop Downtown!

POWERVROUW PROGRAMMA
Genderongelijkheid in de muziek? Dat kan natuurlijk niet! Bij Parkpop Downtown laat de line-up van I am Aisha, Muthoni Drummer Queen, Rondé, Sheila & The Kit, Hooverphonic, Asezina, S10 en Tante Joke Karaoke Band zien dat vrouwen in de muziekindustrie serieus genomen moeten worden! Check hier het volledige programma.

Parkpop Downtown | vrijdag 28 juni 
Paard | Prinsegracht 12, 2512 GA, Den Haag
Aanvang: 19:00 – 04:00 uur

HAAG ‘UPTOWN FUNK’
Ook het grootste shoppingevenement van Nederland, ShoppingNight Den Haag, staat met Parkpop volledig in het teken van muziek! Op de Grote Marktstraat rijst op 28 juni een dj-toren hoog boven het winkelend publiek uit waarop dj’s van het Parkpop Downtown programma spetterende voorproefjes geven. Al swingend de binnenstad door bij ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’ met 54 Gang, Asezina, S10, I Am Aisha en DJ Mixturess.

ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’ | vrijdag 28 juni 
Binnenstad Den Haag
Aanvang: 17:00 – 00:00 uur

PARKPOP WEEKEND
Parkpop Downtown is onderdeel van het Parkpop festivalweekend. De gratis toegankelijke aftrap is op vrijdag 28 juni met Parkpop Downtown. Gevolgd door Parkpop Saturday Night op zaterdag 29 juni met o.a. Skunk Anansie, Tears for Fears, Nile Rodgers & CHIC en Cypress Hill.
Op zondag 30 juni viert Parkpop The Hague haar 39e editie in het Haagse Zuiderpark met o.a. Ilse deLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth en Maan.
Meer info over het Parkpop weekend: parkpop.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.