Natuur/milieu,  Persoonlijk

Over de tuin en slimme kauwenHet eerste deel van de tuin is eindelijk bijna af. Nog een paar kleine afwerkingen zoals terugsnoeien en opbinden, maar dan is hij winterklaar en kan alles wat nog onder grond is (ik hoop namelijk dat er nog het één en ander gespaard is gebleven aan bloeiende planten) volgend jaar opkomen.
Naast de nieuwe bomen (een kers en een olijf) die we hadden aangeschaft hebben we nog een aantal vaste planten aangeschaft en van mijn ouders een paar prachtige siergrassen gekregen.
Als straks de containers van Willems weg zijn zal het helemaal prachtig zijn.
Bij tuincentrum Hanenburg hebben we vorige week een aantal (boel) graszoden besteld. Maar voordat we die konden leggen moest de grond natuurlijk wat worden voorbewerkt. Omdat er zware werkmachines in de tuin hadden gereden, was de (klei)grond zo hard als steen geworden. De bovenste laag heb ik dus zo goed en zo kwaad als het kon losgebikt wat ook mijn handen niet echt leuk vinden; veel blaren op beide handen, die nog steeds ‘in de weg’ zitten is het gevolg. Meer dan 25 zakken tuinaarde hebben we er daarna ingegooid om waar nodig de grond op te hogen en wat extra te bemesten.
Donderdag konden we de graszoden leggen; een enorm ander gezicht!
Niet de hele tuin is nu weer grasmat (het budget is helaas ook beperkt) maar het belangrijkste deel wel en de rest komt later met graszaad.
Het viel ons op, dat we steeds op ‘vreemde’ plaatsen gekletter hoorden van vallende walnoten. Ze leken te vallen waar het niet kon?
Tot we ineens kauwen zagen die wel iets heel bijzonders deden.
Eén voor één gingen ze de boom in en pakten een walnoot die vrij aan een tak hing.
Met deze walnoot gingen ze naar een dakgoot en gooiden ze de walnoot naar beneden, in de hoop dat deze opensprong en vlogen er snel op af.
Is dat niet slim?Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Kauwen zijn slimme vogels! 🙂
    Gelukkig dat de tuin er weer toonbaar uitziet. Daar moet je ‘gewoon’ wat blaren voor over hebben. 😉
    Volgend jaar zal alles er nog veel mooier uitzien!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.