Koningshuis,  Wijknieuws

Prins Pieter Christiaan geeft officiële aftrap Laureus Midnight Futsal CupOp dinsdag 27 september werd in de Sporthal Zuidhage in Escamp de officiële Aftrap Laureus Midnight Futsal Cup gegeven door Prins Pieter-Christiaan, wethouder sport Karsten Klein en de heer Lex Geerdes, country manager van Aon Nederland en CEO Aon Risk Solutions Benelux-Nordics.
De Laureus Midnight Futsal Cup (LMFC) is gebaseerd op de succesvolle ‘Midnight Competition’ en wordt door Laureus in de Verenigde Staten en Groot Brittannië georganiseerd. In Den Haag is de LMFC een zaalvoetbalcompetitie voor jongeren uit de krachtwijken in de leeftijd van 17 tot 25 jaar, waarbij de jongeren naast de sportieve competitie ook deelnemen aan workshops, onder andere gericht op hun persoonlijke ontwikkeling. De organisatie van dit project in Den Haag, waaraan 70 jongeren deelnemen, ligt in handen van Nextprojecten.
Vanzelfsprekend waren er ook enkele toespraken, waaronder van de prins.
Dankzij de steun van Aon Nederland kan Laureus Nederland dit project gedurende een periode van drie jaar ondersteunen. Het project dat reeds loopt sinds april van dit jaar loopt tot en met 2013. Tijdens de opening speelden deelnemende jongeren van de LMFC ook een wedstrijd.
Ondanks dat zijn vrouw, Prinses Anita, vorige week in de Verenigde Staten werd geopereerd vanwege een spontaan lek van hersenvocht in haar rug, was Prins Pieter-Christiaan toch aanwezig. Ik had daar toch wel respact voor. Burgemeester Van Aartsen moest echter afzeggen; hij zou eerst aanwezig zijn. Karsten Klein nam de honneurs waar, wat hij overigens niet erg vond.

Meer foto’s? Klik hier.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.