Mens/Maatschappij

Op familiebezoek met de Zonnebloemauto

Op familiebezoek
Op familiebezoek met de Zonnebloemauto (Foto bij persbericht!)

Ik kreeg een persbericht in mijn mail, waarvan ik het té belangrijk vond het te laten liggen.
De termijn waarop kan worden ingeschreven is zo kort, dat ik het ook meteen heb geplaatst.
Want wil je op familiebezoek tijdens de feestdagen, maar afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel? Lees dan vooral dit bericht!

Van 21 december tot en met 1 januari kunnen mensen met een lichamelijke beperking een Zonnebloemauto met chauffeur boeken. Hiermee maakt de Zonnebloem het mogelijk om bijvoorbeeld familie of vrienden te bezoeken tijdens de feestdagen. Ben je afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel en woonachtig in de regio Den Haag-Rotterdam? Dan kun je van dit aanbod gebruikmaken. Inschrijven kan online via zonnebloem.nl/wintertaxi tot uiterlijk 7 december.

Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich jaarrond in voor mensen met een lichamelijke beperking. Met het oog op de naderende feestdagen is het idee ontstaan om vijf Zonnebloemauto’s in te zetten voor speciale kerstritjes. Normaal gesproken huur je de Zonnebloemauto voor een of meerdere dagen en haal je de auto op bij een pick-up point, maar nu komt de auto na reservering voorrijden mét chauffeur. Deze chauffeur is een vrijwilliger van Zonnebloem, die ervaring heeft met het gebruik van een rolstoelauto.
Actievoorwaarden
De actie is van toepassing op retourritten die starten in de regio Den Haag-Rotterdam. Het boeken van de auto met chauffeur kan tot 7 december via zonnebloem.nl/wintertaxi en kost 25 euro voor een retourrit. Alleen als je afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel kun je van het aanbod gebruikmaken. De actie van de Zonnebloem loopt ook in de regio’s Utrecht-Amersfoort, Den Bosch, Leeuwarden en Enschede. Ondanks dat er vijf auto’s worden ingezet, kan het bij grote belangstelling voorkomen dat er geen auto beschikbaar is voor de aangevraagde rit.
Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna vijfenzeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.