Koningshuis,  Stadsnieuws

Nuffic viert 70 jarig bestaan met koningin Máxima

Nuffic
Bij aankomst van de viering van 70 jaar Nuffic bij de Haagse Hogeschool kreeg Koningin Máxima een bosje bloemen overhandigd

Dit jaar bestaat Nuffic 70 jaar.
Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie.
Deze organisatie is gevestigd in Den Haag. Het 70-jarig bestaan werd tijdens het evenement “Meet the world, make the change” op de Haagse Hogeschool in Den Haag gevierd in aanwezigheid van Koningin Máxima.

Nuffic
In de hal van de Haagse Hogeschool stond een schema van de afgelopen 70 jaar

Eigenlijk is het raar, dat een diploma als je over de grens gaat niets meer waard is. Onderwijs zou, zeker in Europa, gestandaardiseerd moeten zijn.
Ik herinner me een paar maanden geleden. Voor de zekerheid werd mijn bloed gecheckt.
Ik raakte aan de praat met degene die bij mij bloed afnam. Zij kwam uit Polen en was arts. Maar haar diploma was hier niet geldig.
Is dat niet jammer?
Nu heeft Nuffic niet veel te maken met een standaardisatie van onderwijs in bijvoorbeeld de EU, maar wél gaan zij zich de komende tijd: “richten op de thema’s die aan internationalisering raken“.  Nuffic zet zich ervoor in dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen, in het buitenland of in eigen land. Zo zijn ze voorbereid op de samenleving en arbeidsmarkt van de toekomst en kunnen ze een bijdrage leveren aan de aanpak van de mondiale uitdagingen van deze tijd.

Nuffic
Koningin Máxima vertrekt weer

Ik lees op Wikipedia:
De belangrijkste subsidieverstrekkers zijn het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Nuffic speelt een belangrijke rol in het bevorderen van internationale samenwerking in het onderwijs tussen Nederland en andere landen.

Nuffic richt zich op de volgende activiteiten:

  • het beheren van programma’s in opdracht van de Nederlandse overheid en de Europese Unie, waaronder het Erasmusplus-programma;
  • het bevorderen van internationale ervaring onder leerlingen in alle onderwijssectoren;
  • het versterken van de positie en bekendheid van het Nederlandse hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek;
  • het waarderen van diploma’s en het bevorderen van de transparantie van onderwijssystemen;
  • het bundelen en ter beschikking stellen van kennis en expertise.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.