Onthulling 91ste Delftsblauwe huisje van KLM en replica Antillenhuis in Madurodam
Elk jaar onthult KLM op haar verjaardag het nieuwste Delfts blauwe huisje uit haar collectie. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland.
Vandaag, donderdag 7 oktober, op de 91ste verjaardag van KLM, werd het 91ste huisje gepresenteerd in Madurodam.
President-directeur KLM Peter Hartman reikte het nieuwe huisje uit aan de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, burgemeester van Madurodam, Piebe Koster en aan de speciale bewoner van het nieuwe huisje (het Antillenhuis), Marcel van der Plank, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen.
De beslissing om de keuze dit jaar op het Antillenhuis te laten vallen heeft mede te maken met de staatkundige vernieuwing van de Antillen en de speciale band die de KLM met de eilanden heeft.
Deze kantoorvilla aan de Badhuisweg is in 1895 gebouwd.
Leuk detail is ook, dat het hoofdkantoor van de KLM vroeger gelegen was in Den Haag. Pas later is deze luchtvaartmaatschappij naar Amsterdam verhuisd.
In de miniatuurstad Madurodam is het huis dat model staat voor het Delfts blauwe huisje ook in het klein nagebouwd. Na de uitreiking van het nieuwe Delfts blauwe huisje onthulden burgemeester van Aartsen, President-directeur KLM Peter Hartman, Marcel van der Plank, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen en de burgemeester van Madurodam Piebe Koster het schaalmodel van het Antillenhuis.
Leuk was, dat alle aanwezigen bij vertrek ook een tasje van de KLM meekreeg met een Delftsblauw huisje en het boek met de omschrijving van alle 90 voorgaande huisjes en de leuke bekende miniklompjes die je bij Madurodam kan aanschaffen (ook ik ben dus een huisje rijker! 🙂 ).
6 reacties
Hanny
Als ik het goed begrepen heb, is er geklaagd dat er te veel Amsterdamse huisjes uitgegeven zijn en te weinig Haagse. Dat is nu een beetje goed gemaakt.
Pingback:
Pingback:
aircraft problem stats
Als ik het goed begrepen heb, is er geklaagd dat er te veel Amsterdamse huisjes uitgegeven zijn en te weinig Haagse. Dat is nu een beetje goed gemaakt.
Pingback:
Hannes
Klopt. KLM zat in het KLM-gebouw aan de Plesmanweg. Later zat daar het ministerie van Verkeer en Waterstaat in (vanaf 1971 dacht ik)