Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Onrust na de Molukse demonstratie
Vandaag was er een demonstratie van Molukkers op het Malieveld.
Zij protesteerden tegen het bewind van de Indonesische president Yudhoyono en wilden aandacht vragen voor de schendingen van de mensenrechten die volgens hen in Indonesie gebeuren.


In eerste instantie zou deze demonstratie gehouden worden tijdens het bezoek van de Indonesische president aan Den Haag, maar omdat nog het risico bestond dat hij zou worden gearresteerd, heeft hij het bezoek uitgesteld.
Besloten werd, de demonstratie wel door te laten gaan.
Na de demonstratie van de Molukkers op het Malieveld is het korte tijd onrustig geweest. Zo’n honderd demonstranten raakten slaags met de politie en vielen politiebusjes aan.
Veel agenten stonden paraat en ook de M.E. was in grote getale aanwezig om de rust te bewaren.
Boven het Malieveld vloog continu een politiehelikopter.
Af en toe was er even onenigheid, maar de M.E. wist de demonstrante onder bedwang te houden.
In bussen verlieten de laatste demonstranten het Malieveld.
Aan het protest deden 600 tot 700 Molukkers mee.
Vanwege het protest was de Utrechtsebaan enige tijd afgesloten tussen Den Haag Centrum en Malieveld.
Het verkeer werd door de politie omgeleid wat tot grote opstoppingen leidde.

Please follow and like us:

3 reacties

  • tagrijn

    Ik kan daar kort over zijn: de Molukkers hebben het gelijk voor 100% aan hun kans voor zover het de Molukkers zelf betreft… Heb geen zicht in hoeverre Indonesië de mensenrechten van andere groeperingen schendt.

  • SirCumSized

    Ik geloof dat nu ondertussen iedere Nederlander wel op de hoogte is dat we de “Molukken” hebben verkwanseld in de jaren vijftig aan Indonesië maar ik denk niet dat er een kans is dat de Molukken ooit eens onafhankelijk zullen worden van Indonesië? Ik denk zelf dat er binnen het huidige Indonesië van nu mogelijkheden zijn tot een vorm van autonomie op de Zuid Molukken maar daar helpt de RMS-strijd van nu niet erg bij?
    Maar ik waardeer wel de strijdbaarheid binnen de Moluks Nederlandse samenleving, zouden wij ook iets van kunnen leren maar dan moet je wel voor je idealen durven te staan en daar zit ‘m volgens mij nu net het probleem? Ik vergeet in ieder geval onze KNIL’ers niet want die hebben voor Nederland gestreden en zijn op een zeer foute manier aan de kant gezet. Ja, omgaan met helden daar zijn we in Nederland goed in (Hè Marco?)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.